Skiskytter Mattias Stakkeland får idrettsstipend på 15.000 kroner av kommunen. Foto: Privat

Stakkeland er 16 år gammel, og sendte søknad om idrettsstipend i april.

Unggutten vant i vinter Kvalfoss-sprinten i Holmenkollen, og i Hovedlandsrennet ble det 2. plass på sprinten og 4. plass på normaldistansen. I september sikret han seg sølv på sprintdistansen under NM i rulleskiskyting på Gautefall.

I søknaden sier Mattias Stakkeland at han trener for å bli best mulig og vinne nasjonale renn. Han har drevet med skiskyting siden han var ti år gammel.

For å satse videre trenger 16-åringen kapital, og det får han nå av kommunen.

Kvinesdal idrettsråd behandlet søknaden i august, og innstilte enstemmig på at Stakkeland får støtte på 15.000 kroner. Leder Olav Aase skriver dette i sin anbefaling til kommunen:

– Stakkeland er en utøver som har vist gode resultater i ung alder, og som nå går på NTG på Lillehammer. Med bakgrunn i søknaden anbefaler Kvinesdal Idrettsråd søknaden til videre behandling i Kvinesdal kommune. Idrettsrådet ønsker å følge hans utvikling videre, og håper han kan fortsette å oppnå gode resultater og være en flott representant for både Knaben og Fjotland IL og Kvinesdal kommune.

Kommunestyret gikk enstemmig inn for å gi støtte på 15.000 i september, og nylig ble avtalen mellom kommunen og Knaben og Fjotland IL ved Mattias Stakkeland underskrevet.

Avtalen gjelder frem til 1. oktober 2019. Hvis den positive utviklingen fortsetter ser kommunen frem til å behandle nye søknader fra Stakkeland i fremtiden.

Skiskytter Sverre T. Røiseland var den første som fikk idrettsstipend i Kvinesdal tilbake i 2010. Stipendet deles ut etter visse kriterier. Man tar blant annet hensyn til alder, resultater og hvilken utvikling man har på karrieren.

Andre utøvere som har fått idrettsstipend i Kvinesdal er Rita Eiesland Holen, Kine Eiesland Holen, Thomas Aamodt, Mathea Rafoss, Ivan Tobiassen og Kristian Tjørnhom.