Med tidlig start så det ikke så lyst ut for 17-åringen med to bom på både liggende og stående, men med stor fart i sporet holdt innsatsen til sølv. Stakkeland ble kun slått av Vemund Kragh fra IL Bevern, som var snaue fem sekunder foran i mål etter å ha skutt ni treff.

Søndagens fellesstart gikk ikke like bra for 17-åringen fra Kvinesdal. Det gikk tungt i løypa, og etter tredje skyting brøt Mattias løpet fordi han var helt tett i brystet.

Sammen med jevngamle Thea Konsmo var Mattias Stakkeland med på fredagens skytefinaler. Dette var ikke NM-øvelser, men Thea sikret seg en flott 2. plass med 15 treff. Mattias nådde ikke helt opp med 13 treff.

Dette var Thea Konsmos eneste konkurranse i helgen. Etter to trøblete sesonger satser hun nå på å legge et godt treningsgrunnlag før sesongen tar til for alvor.

– Det blir spennende å følge de to 17-åringene fremover. De har begge begynt på videregående, Thea i Sirdal og Mattias på Lillehammer. De trener både i skoletiden og etter skoletid, og satser friskt, sier Svein Kåre Stakkeland, som er leder i skiskytingsgruppen i Knaben og Fjotland IL.