Kontrollørene var på området fra 22:30 til 23:41, og observerte en åpning mellom to gjerder som noen få gjester gikk inn og ut av i et område som var sperret av til toaletter og røykeområde for gjestene på utsiden av hallen.

– Klokken 22:35 observerte kontrollørene en voksen mann i 40-årene komme gående fra utsiden av gjerdene og gikk så inn gjennom den samme åpningen i gjerdet med et plastglass med brunt innhold i. 20 minutter senere observerte kontrollørene tre unge menn i tjueårene komme gående fra innsiden av gjerdene med hvert sitt plastglass med brunt innhold i. De gikk ut gjennom den samme åpningen i gjerdet med glassene og dermed ut av skjenkeområdet. Kontrollørene observerte ingen vakter som passet på gjerdene i dette området og vurderte det hensiktsmessig å informere en frivillig vakt som fikk tak i en innleid vakt som sørget for å stripse sammen gjerdene. Det ble opplyst om at gjerdene hadde blitt stripset sammen før arrangementet var startet, men at disse tydeligvis hadde blitt ødelagt med vilje, heter det i rapporten.

Nødutgang

Et kvarter senere observerte kontrollørene to unge menn i tjueårene gå ut gjennom en nødutgang med hvert sitt plastglass med brunt innhold i

– Like ved denne nødutgangen satt det en frivillig vakt som sa til de to unge mennene at det gikk an å gå ut denne nødutgangen, men det gikk ikke an å komme inn igjen. Kontrollørene oppfattet det som at denne vakten ikke var klar over at det ikke var tillatt å ta med alkohol ut, heter det i tilleggsrapporten fra Securitas.

– Ta lærdom

Kontrollørene vurderte situasjonen til å være i strid med alkoholloven, men det blir opp til kommunen å vurdere om dette er klare brudd på alkoholloven og dermed et avvik i henhold til loven.

Servicekonsulent Kari Bruli i Kvinesdal kommune forteller at de har sendt rapporten til Dalane Event for uttalelse og at konsekvensen kan bli at det blir delt ut prikk.

Styrer for arrangementet, Arild Sleveland bekrefter at de hadde utfordringer med gjerdene under arrangementet.

– Gjerdene ble stripset sammen, men revet opp igjen flere ganger. Etter hvert ble det satt inn ekstra vakthold i det området. Dette er uansett noe vi må ta lærdom av og løse på annet vis senere. Dette er regelbrudd som er lett å få rettet opp i til neste gang. Utover dette virket vaktene å være godt fornøyd med arrangementet, sier Sleveland.