Denne gangen holdes frokosten på Utsikten Hotell i Kvinesdal.

Det er Sten Sørensen fra Lyngdal som er nasjonal initiativtaker for Bønnefrokosten, som holdes flere steder i landet. Lokalt er det Glenn Tønnessen, som er administrativ leder for Troens Bevis i Sarons Dal, som koordinerer arrangementet i år.

– Bønn er vårt bindeledd til Gud og vi har stor tro på bønn. Det knyttes rike løfter til bønn, sier Sten Sørensen.

Nasjonal Bønnefrokost er lagt til den siste lørdagen i oktober, dagen før Bots- og bededagen.

– Det nasjonale initiativet som jeg har tatt støttes av ledere fra mange kirkesamfunn. Bønn for Norge er så viktig. Vi ber for for Kongen og nasjonale styresmakter og for Guds velsignelse for vår nasjon, sier Sørensen.

Glenn Tønnessen supplerer:

– Vi inviterer kirker og de som har tro på bønn for å be for blant annet politikere, skoler og barnehager i Lister. Vi inviterer kirkeledere og samfunnsledere spesielt, og går sammen om noen bønnetemaer. Den som ber han får, forteller Bibelen oss.

Det vil bli arrangert slike bønnefrokoster flere steder i Norge etter en modell fra USA der slike bønnefrokoster har fått gjennomslag helt opp på presidentnivå.

Den lokale tverrkirkelige arrangementskomiteen består av representanter fra flere kirker og menigheter i Lister-regionen sammen med Troens Bevis. Pastorene Eilif Tveit og Tor Dale, fra henholdsvis Lyngdal og Vanse, er med i den lokale komiteen.

– Bønnefrokosten starter med Utsikten sin flotte frokostbuffet med påfølgende sang og appeller, før det bes over felles bønneemner. Det hele varer to klokketimer, forteller Glenn Tønnessen.

Vi vil løfte vår region på en positiv måte, også gjennom bønn, til det beste for oss.

– Vi vil løfte vår region på en positiv måte, også gjennom bønn, til det beste for oss. Jeg tror de fleste setter pris på og tror på bønn, om de har en bekjennende kristen tro eller ei. Bønn kan forandre både nasjoner og samfunn, avslutter han.