– Det er over 2.500 mennesker her i kveld på møtet med Egil Svartdahl. Mange av dem skal også på konserten med verdensstjernen Michael W. Smith. Flere ganger har det vært mye folk på møter og arrangementer vi har her i Sarons dal, men det vi opplever her i kveld er noe av det mest besøkte vi har hatt de senere årene, sier Sørensen.

Sist det var minst så mange mennesker på en konsert i Sarons Dal-hallen var da Carola Häggquist besøkte Sommerstevnet. Da var det over 3.000 mennesker i salen.

Det er ikke ofte at stevneleder Sten Sørensen har opplevd at det har vært over 2500 mennesker i storsalen i Sarons Dal, men det var tilfellet lørdag kveld Foto: Torrey Enoksen
Litt over ett år siden dagens ombygde Sarons Dal.hallen ble tatt i bruk, fikk den virkelig sin ilddåp under lørdagens konsert med Michael W. Smith. Over 2.500 mennesker fikk med seg konserten. Foto: Torrey Enoksen

Ikke mulig uten frivillige

Like sikkert som store deler av den norske arbeidsstyrken går ut i fellesferie, like sikkert setter ildsjelene i Troens Bevis og Kirken i Dalen Kvinesdal på hodet. Den siste uken har nærmere 7.000 mennesker deltatt på de 56 ulike arrangementene som har vært holdt under årets Sommerstevne.

I år er det 350 frivillige medarbeidere som har stått på fra tidlig morgen til sent på kveld for å dra i land dette arrangementet. Det er en formidable innsats de legger ned

Ifølge styreleder i Troens Bevis og stevneleder Sørensen, hadde dette ikke vært mulig uten de frivillige som stiller opp år etter år.

– Vi som til daglig jobber i Troens Bevis er helt avhengige av hjelpen som de frivillige legger ned i forkant og under av stevnet. I år er det 350 frivillige medarbeidere som har stått på fra tidlig morgen til sent på kveld for å dra i land dette arrangementet. Det er en formidable innsats de legger ned, mener Sørensen.

TV-predikanten Egil Svartdahl trollbandt de nærmere 2.500 menneskene som satt i salen under møtet lørdag kveld. Foto: Torrey Enoksen

– Du kan si at det årlige Sommerstevnet setter Kvinesdal på hodet. Med nærmere 7.000 mennesker på de ulike arrangementene, mange av dem boende på campen her i Sarons Dal, skaper dette også ringvirkninger til det lokale næringslivet. Handelsstanden sier at denne uken er like viktig som den siste uken før jul, forteller stevnesjefen.

Smith innfridde

Høydepunktet under årets festival var uten tvil konserten med den amerikanske gospel og lovsang artisten Michael W. Smith. 62-åringen er en av de største artistene innen moderne kristen musikk. Med en blanding av 1980-talls sørstatsrock, gospel og lovsang, har Smith gjennom sin nesten 40 år lange karriere som artist, blitt en legende. Tre ganger har han blitt nominert til Grammy prisen, amerikansk musikkindustris mest prestisjetunge pris, innen gospel og pop kategorien.

I februar 2018 fikk han, sammen med ytterligere en artist, det ærefulle oppdraget med å opptre under begravelsen til den amerikanske evangelisten Billy Graham.

Forventningene hos publikum var skyhøye før konserten. Da Smith endelig entret scenen på slaget 22.00, innfridde han fra første sekund. Taket over landsdelens største konsertsal holdt på å løfte seg av grunnvollene.

Vanligvis sindige sørlendinger, et stort flertall av dem fra kommunene i Lister, sammen med vestlendinger, lot seg rive med. Publikum reiste seg fra plassene sine, klappet taktfast til den første sangen før han fulgte opp med «Shinin in the light of glory» der publikumet svarte med allsang som kunne vært hørt nede i Liknes.