– Skadeomfanget er ikke så stort, men det blir mye penger av det. Jeg var her i hele natt og passet på, men jeg gikk hjem kvart over ni og skulle hjem og slappe av litt. I løpet av en time steg det 30 centimeter, forteller Freddy Vik.

Freddy Vik jobbet hele natta, men alt det harde arbeidet klarte ikke å holde kjelleren fritt for vann. Cirka en halv meter dekket gulvet i kjelleren. Foto: Malene Sørensen Lundberg

Da han vendte tilbake til Bryggerhuset og så tilstanden, gjaldt det bare om å få ut pumpene fortest mulig og få ut vannet.

– Hadde vi ikke hatt pumper ville det vært en meter med vann, påpeker Vik.

To av tankene i kjelleren tok inn vannet. Ifølge Freddy Vik koster det dem omlag 50.000 kroner. Foto: Malene Sørensen Lundberg

Ødelagt utstyr

Mandag morgen hadde Bryggerhuset lagt ut melding på sin Facebook-side hvor de etterspurte bistand med pumper. Responsen var stor, opplyser han.

– Vi ble tilbudt mange pumper, så vi hadde faktisk tre, fire pumper vi måtte si nei takk til foreløpig. Så det var ikke noe problem.

Det var kjelleren på Bryggerhuset som ble nedrent av vann fra elva Kvina.

To tanker ble ødelagt ettersom kloakken kom inn og nådde opp til ventilene.

– Da tørr vi ikke bruke det ølet, sier Vik.

Han regner kostnadene for tankene til å beløpe seg på omlag 50.000 kroner totalt.

Her er en av pumpene i gang i kjelleren på Brygghuset. Foto: Malene Sørensen Lundberg
To av tankene i kjelleren tok inn vannet. Ifølge Freddy Vik koster det dem omlag 50.000 kroner. Foto: Malene Sørensen Lundberg

I tillegg er det annet utstyr som er ødelagt som koster 20.000 kroner per stykk, legger han til.

– Så det er skader for 100.000 altså.

Reddet juleølen

Ekstremværet «Synne» ligger fortsatt ferskt i minnet og gav også kostnadskrevende konsekvenser for Bryggerhuset.

– Det var jo 6. desember - for nesten to år siden. Den gang var hele kjelleren ødelagt. Da hadde vi skader for 650.000 kroner. Bare restauranten hadde også skader for cirka 2–300.000 kroner, forteller Vik.

– Det er ikke gøy når slikt skjer. Men denne gangen fikk jeg reddet juleøla, legger han til.