Silje Tomine Lundetræ er opprinnelig fra Eiken, men har gjort kvindøl av seg.

– Hva er det beste med Kvinesdal?

– Det må være åpenheten og imøtekommenhet. Vi flyttet hit for tre år siden, og vi ble tatt i mot og inkludert med en gang.

– Og det verste?

– Kanskje at vi ikke har alle butikker som vi trenger. Vi kunne gjerne hatt en skobutikk og en ny møbelbutikk. Det savner jeg.

– Hva er du mest opptatt av for tiden?

– Nå for tiden er jeg mest opptatt med jobb og å følge gutten min opp på trening i skytterlaget. Jeg har kjørt buss for Sørlandsruta i høst, og det har tatt en god del av tiden min. I tillegg prøver jeg meg også på banen som skytter. Det er veldig gøy, og det gir både meg selv og guttungen mye moro.

– Hvis du måtte delta i et reality-show?

– Det tror jeg måtte ha vært Farmen. Det å reise tilbake i tid, uten moderne teknologi og hverdagsstress. Det hadde vært lærerikt og en opplevelsesrik erfaring. Jeg hadde nok savnet familien veldig, men kanskje de også hadde hatt godt av det.

– Hvordan bruker du sosiale medier?

– Til å dele hverdagsøyeblikk, og til å holde kontakten med familie og venner som bor både i Norge og i utlandet. Jeg deler flest bilder, og jeg liker og følge med på hva andre deler med omverdenen.

– Hvordan kobler du av?

– Da setter jeg mobilen på lydløs, også finner jeg en av favorittseriene mine på TV-en. Akkurat nå er det Greys Anatomy.

– Hva gjør du på fritiden?

– Da er jeg sammen med guttungen og mannen min når han er hjemme. Jeg inviterer gjerne familie og venner på en hyggelig sammenkomst der jeg lager noe mat og hygger oss i godt selskap.

– Hvor ser du deg selv om ti år?

– Da jobber jeg muligens som trafikklærer på tunge kjøretøy. Hvis ikke så ønsker jeg å satse mer på turbusskjøring. Da er sønnen min voksen, men jeg kommer likevel til å være opptatt med familien min og stille opp som barnevakt for alle mine nieser og nevøer.