– Det er helt topp med et slikt arrangement i bygda. Det er vel så bra arrangert som et Norges Cup-løp eller NM, sier en fornøyd Oskar Fjeld (25).

Spesialtepper

Banken Cup er et årlig arrangement, og løpene kjøres i Kvinesdalhallen, som dekkes av spesialtepper for innendørs kjøring med radiostyrte biler. Lørdagen bruker deltakerne til trening, mens søndagen er det konkurranse. Godt over 50 sjåfører stilte til start i fire forskjellige klasser, og det kommer sjåfører fra hele landsdelen. Det er sjåfører i alle aldre helt fra de yngste på fem-seks år, til de eldste på rundt 60.

Resultater fra Banken Cup.
Resultater fra Banken Cup.

Fredagskveld blir spesialteppene lagt ut, og bordene hvor sjåførene mekker på bilene sine satt ut. Lørdagsformiddag blir banen markert, og lydanlegg blir rigget opp. Dette blir gjort av frivillige i Kvinesdal RC Klubb. Time ut og inn blir brukt i hallen denne helgen for å gjøre arrangementet best mulig.

Løpet i helgen er det første av fire i cupen. Det er om gjøre å kjøre flest mulig runder på fem minutter. Den som kjører flest vinner. Cupen er også en sammenlagtkonkurranse, hvor den som kjører best sammenlagt på de fire løpene vinner.

Det var RC-stevne i Kvinesdalhallen i helgen. Foto: Arnold Gulliksen Rossevatn

Fire klasser

Det er viktig for sjåførene og bli kjent med underlaget, og det å teste ut hvordan man skal komme raskest mulig gjennom løypa. Sjåførene bruker mye tid på å planlegge hvordan de skal kjøre. Skal de ta korteste vei, eller er det mer hensiktsmessig å ta en litt lengre sving for å få med seg mer fart? Sjåførene bruker også lørdagen til å skru og mekke på bilene.

Det konkurreres i fire forskjellige klasser. Her er det ikke aldersbestemte klasser, men klasser på bilene. Det er en rekrutteringsklasse som kalles «Standard», her er det ti sjåfører. Den største klassen kalles «Stock», her det hele 24 deltakere. Så er det en klasse som kalles Modified, med 16 deltakere. Disse klassene har internasjonale regler. Tilslutt har vi en egen lokal klasse som kalles «kaos», her er det lokal regler som for eksempel at det er lov å kjøre borti andre biler. I denne klassen er det ti deltakere.

120 medlemmer

Kvinesdal RC Klubb har over 120 medlemmer i alle aldre, og hver onsdag har de treninger i kjelleren i Kvinesdalhallen.

– Vi er vel hvert fall en 15-20 på hver trening, sier Tobias Sanden (17)

Sammen med Oskar Fjeld er han en av to av dem som reiser landet rundt og konkurrerer. De kjører både Norges Cup og NM, og gjør det særdeles bra. I fjor ble de nummer en og to i NM utendørs, Tobias vant og Oskar ble nummer to.

– Vi er vel en fire-fem faste fra klubben som reiser rundt og konkurrerer, og det er ofte med andre fra klubben også. Vi reiser blant annet til Valdres og Gjøvik, og har også vært i Danmark og konkurrert, forteller Oskar.

Det går mye tid til å mekke på bilene. Foto: Arnold Gulliksen Rossevatn

– Flott arrangement

Det er nærmer seg også starten på årets Norges Cup innendørs, og dette er noe Tobias og Oskar ser fram til. Målene for den kommende Norges Cupen er de derimot litt usikre på.

Tobias Sanden (t.v.) og Oskar Fjeld koste seg på RC-cupen i helgen. Foto: Arnold Gulliksen Rossevatn

– For meg er det litt vanskelig med tanke på skole og så videre. Vi reiser jo ofte på fredagene og da blir det mye fravær, forklarer Tobias.

Oskar som tidligere har vunnet Norges Cupen er også litt usikker.

– Jeg har egentlig ikke satt meg noen spesielle mål, men har jo alltid lyst vinne.

Kvinesdal RC Klubb er kjent for god kvalitet på løpene, og får skryt av både lokale og langveisfarende.

– Vi er stolte og heldige som har et slikt flott arrangement i bygda. Klubben er veldig god å få det til, avslutter han.