Kvindølen har tidligere vært en del av støtteapparatet til sin kone, men når VM går av stabelen i Anterselva i Italia er han utelukkende på plass som supporter.

– På lørdag få jeg selskap av «en haug» av folk fra «Team Olsbu», deriblant mine foreldre, Marthes foreldre og andre venner og bekjente. Når de kommer, skal jeg bo sammen med dem, forteller Røiseland.

Gulljakt

Marthe Olsbu Røiseland har tidligere aldri tatt individuell medalje i VM, men har totalt fire gullmedaljer og en bronsemedalje fra stafett-øvelser i VM. I Anterselva håper å hun endre på statistikken.

– Hun håper jo på en medalje, aller helst en gullmedalje, sier ektemannen.

Hun håper jo på en medalje, aller helst en gullmedalje.

– I hvilken øvelse er sjansen størst, tror du?

– Det er nok på sprint, men i skiskyting kan alt skje, svarer han.

Skiskytterens tre av fire verdenscupseire (individuelt) i løpet av karrieren har kommet i nettopp sprint. Den seneste for litt over en måned siden i Tyskland.

– VM i Anterselva har vært Marthes store mål hele sesongen. Hun har blant annet stått over løp for å være best mulig forberedt til dette mesterskapet og dermed sagt fra seg muligheten til å kjempe om seieren i sammendraget i verdenscupen. Men for å lykkes må man ha dagen, sier Sverre T. Røiseland,

«Halvt kvindøl»

Mange i Kvinesdal og ellers i Lister vil garantert følge spent med på hva Røiseland Olsbu klarer å få til i VM. Skiskytteren har blant annet en lokal sponsor i Asfalt Sør. Det gleder ektemannen.

– Marthe har vært så heldig å ha mange lokale sponsorer fra Sørlandet opp i gjennom. Når hun nå kan ansees som «halvt kvindøl», er det veldig bra med støtte fra Kvinesdal.

Når hun nå kan ansees som «halvt kvindøl», er det veldig bra med støtte fra Kvinesdal.

– Hvor ofte får du/ dere besøkt hjemstedet ditt?

– Altfor sjeldent, dessverre. Vi er alltid hjemme i påska og ei uke på sommeren. Så prøver jeg å få en uke på jakt om høsten. Det skulle gjerne vært mer, svarer han.

Klassekamerater

Ekteparet har vært kjærester helt siden de to møttes på videregående skole i Sirdal da begge ønsket å utvikle seg som skiskyttere. Etter en lengre periode med skader og sykdom, valgte Røiseland å legge børsa på hylla og satse på en trenerkarriere da han fikk muligheten til å trene et privatlag for litt over fem år siden. Siden har han gått gradene og trener i dag rekruttlandslaget på damesiden. Kvindølen legger ikke skjul på at det kan bli prat med om skiskyting på hjemmebane med hans jobb, og kona som satser i samme idrett.

– Hehe, det blir jo det når begge brukes så mye tid på idretten. Vi trives med det.

Trenerambisjoner

Etter EM drar Røiseland rett til EM i Estland hvor han har hovedansvar for rekruttlaget sitt.

– Jeg trives vanvittig godt med å trene talenter som kanskje får muligheten i OL om to til tre år.

– Men frister det å trene de aller beste en dag?

– Det hadde vært gøy, det. Vi får se hva som skjer.