Det sier Kvinesdals hovedtrener Thomas Gilbertson etter presentasjonen av det nye trenerteamet i klubbhuset onsdag kveld.

Og kvindølene satser virkelig på å gjøre det bra i neste års 4. divisjon, etter en suveren seier i sin 5. divisjonsavdeling i 2017. Kvinesdal vant med hele 11 poeng ned til nummer to, Fløy 2, og 18 poeng ned til FIL på tredjeplass.

Thomas Gilbertson snakket ikke minst om at Kvinesdal-spillerne skal ha gode holdninger. Foto: Bjørn Hoel
I klubbhuset til Kvinesdal IL var også Rolf Eikeland, som de siste sesongene har spilt for Hægebostad. Han har foreløpig ikke signert til kvindølene. Foto: Bjørn Hoel

Blant de fem beste

– Personlig har jeg et mål om at vi kommer blant de fem beste lagene i 4. divisjon, og dermed kan spille kvalik til cupen, vedgår Gilbertson.

Selv mener han at kvaliteten på mannskapet han vil råde over kan måle seg med de beste årgangene som Kvinesdal hadde på 80- og 90-tallet.

Personlig har jeg et mål om at vi kommer blant de fem beste lagene i 4. divisjon og dermed kan spille kvalik til cupen.

Av nye spillere var blant andre Rolf Eikeland til stede, midtbaneeleganten med fortid i både Kvinesdal, Lyngdal og nå sist Hægebostad, som rykket ned til 5. divisjon etter årets sesong.

– Rolf har ennå ikke signert, men vi håper han gjør det ganske snart. Vi har også flere spillere som vi har vært i kontakt med, fra hele regionen. Vi regner med å ha navnene klare om ikke alt for lenge, sier Gilbertson.

– Det er særlig en ting jeg ikke kan akseptere, nemlig at folk kommer for seint, sa Kvinesdals nye assistenttrener, Tommy Årsland blant annet. Foto: Bjørn Hoel

– Enkelt

Den ene av assistenttrenerne, Tommy Årsland, med trenererfaring fra blant annet Lyngdal og FIL, og fra klubber i Rogaland-distriktet, avslører at han egentlig hadde tenkt å ta et friår i år.

– Men det klarte jeg ikke. Det som trigger med her oppe er at de nå har fått et lag i 4. divisjon. De har et sabla fint anlegg her. De har en ung og spennende spillertropp. Kvinesdal er en klubb som vet hva de vil. Da tilbudet kom så var det veldig enkelt å si ja, sier Årsland blant annet.

Tore Haukali Hansen har 17-18 års A-lagserfaring, stort sett for Kvinesdal, Flekkefjord og litt for Feda.

– Det var moro og bli kretsmester med Feda, sier Hansen til humring fra de fremmøtte spillerne og andre i apparatet, som hadde møtt fram i klubbhuset denne fuktige høstkvelden.

– Jeg skjønner godt Thomas, som sier at det er bra å ha noen på sidelinja som kan være med å hjelpe litt. Jeg tror nok jeg er den av trenerne som liker best å ha fokus på det defensive, sier Tore Haukali Hansen.

Innledningsvis fortalte Thomas Gilbertson litt om hvordan klubben skal forberede seg til neste år.

Tre treninger per uke

– Vi satser på tre treninger per uke, pluss kamp. Jeg ønsker å ha en tropp på minst 22 spillere, aller helst 24. Og det bør helst være minst 16 på hver trening, forklarer Gilbertson til de fremmøtte spillerne og apparatet rundt.

– Vi vil også avholde egne treningshelger slik som i fjor. Det var veldig vellykket. Vi skal også prøve å få til åtte-ti treningskamper før sesongen starter, helst mot gode lag, lag som i utgangspunktet er bedre enn oss, fortsetter hovedtreneren.