– Får vi inn et par spillere til, kan det bli veldig bra, sier 36-åringen, en av veteranene på laget.

Slo FIL 4–1

Fredag kveld vant serievinnerne fra Kvinesdal 4–1 mot tabelltreer FIL, i pøsregnet på Kvinesdal stadion.

Svindland har spilt 4. divisjon tidligere, den gangen Flekkefjord og Kvinesdal hadde felles-laget Lister, for snart ti år siden. Kvinesdal vant i år serien med 11 poengs margin på Fløy 2, og var klar for opprykk for flere serierunder siden.

– Det skal bli moro å få et rent Kvinesdal-lag i 4. divisjon igjen, sier han.

Forrige gang det var et rent Kvinesdal-lag i 4. divisjon, var i 2006.

Svindland jaget og jaget på topp for Kvinesdal fredag, og ble belønnet med å sette spikeren i kista da han headet inn 3–1-målet fire minutter før full tid mot FIL.

– Vi startet kampen litt utrygt, men vi er veldig godt trent og i andre omgang følte vi oss aldri truet. Nå er det kretsmesterskapsfinaler igjen, men det er godt å være ferdig med serien, forteller Svindland.

Spillende Kvinesdal-trener Thomas Gilbertson scoret to mål mot FIL. Til venstre: Tore Westmoen. Foto: Tom Arild Støle

– Meget solid

Spillende Kvinesdal-trener Thomas Gilbertson, som scoret to mål mot FIL, var godt fornøyd med lagets innsats i årets siste seriekamp.

– Det var en meget solid gjennomført kamp. Vi slipper inn et mål på en keepertabbe, forsvaret har lite å gjøre og vi skaper mange sjanser, sier han.

Gilbertson mener Kvinesdal kunne ha bitt fra seg godt i 4. divisjon, også med dagens mannskap, men skulle gjerne hatt inn et par ekstra spillere foran neste sesong.

– Vi ønsker å gjøre det bra i 4. divisjon, og skal ikke rykke ned igjen. Forskjellen fra 5. og 4. divisjon er som dag og natt. Jeg tror vi kommer til å doble tilskuertallet neste år. Det er litt mer attraktivt å møte lag som Vigør og MK enn lag som Tobienborg, medgir Thomas Gilbertson.

Ole Kristian Fuglestad fosser fram for FIL i andre omgang, men FIL ble for små. Foto: Tom Arild Støle

Skuffet FIL-trener

FIL-trener Jostein Ekeland var en skuffet mann etter kampen.

– Kampen bar litt preg av hele situasjonen. Kvinesdal var allerede seriemester, og vi ville bli nummer tre, uansett resultat i kveld. Men vi hadde håpet vi skulle gjøre en bedre prestasjon enn vi gjorde, sier Ekeland.

Det var imidlertid FIL som tok ledelsen, allerede etter fire minutter, da Lars Gabrielsen sendte av gårde et frispark fra 17–18 meter. Kvinesdal-keeper Atle Vinningland så ut til å ha smurt keeperhanskene med såpe, for han glapp ballen rett i mål.

FIL klarte imidlertid ikke å demme opp mot Kvinesdal-maskineriet.

– Det var ikke den store gnisten. Men regn, høstkamp og siste kamp... Da blir det litt sånn, sier Ekeland, som i neste uke vil gi FIL-ledelsen beskjed om han tar ett år til som trener for klubben.

Kvinesdal skal møte Donn 2 til finale i kretsmesterskapet i 5. divisjon. Kampene går av stabelen 21. og 25. oktober.

– Vi går alltid på banen for å vinne, og skal bli kretsmestere, sier en selvsikker Thomas Gilbertson.