Leslie Blackshear Smith er opprinnelig fra New Orleans. Til sommeren spiller hun i Kvinesdal. Foto: Pressebilde

Til sommeren blir det femte gang utestedet Bryggerhuset arrangerer minifestivalen ute i Elvevegen i Kvinesdal. Siden oppstarten i 2015 har arrangementet vært en suksess. Daglig leder i Tog Event, Geir Inge Sirnes, gleder seg til å gjenoppleve sommerens klare høydepunkt.

Han har på vegne av arrangørsiden søkt om en årlig støtte på 75.000 kroner til festivalen, som i år arrangeres helgen 31. mai til 1. juni.

– Vi håper kommunen er positive til dette, da vi mener dette er noe som går utenfor de kommunale og regionale grensene, skriver Sirnes i søknaden.

ÅRETS HEADLINER er Leslie Blackshear Smith og kommer på fredagen. Blackshear Smith er vokalist og låtskriver. Ettersom hun opprinnelig kommer fra New Orleans i USA, står sjangrene jazz, blues og evangelietradisjonene sterkt.

– Hun utviklet sin unike stil av følelse, komposisjon og uttrykk. På scenen reflekterer Leslie den åpne, innbydende holdingen som er en del av den lokale kulturen i New Orleans, sier Sirnes.

BLACKSHEAR SMITH har mottatt en rekke priser og anerkjennelser, og har utført lokale, nasjonale og internasjonale opptredener på festivaler, radio og TV.

Med seg på scenen har hun Spellemann-nominerte Joe Rusi, samt Frank Øverland og Kjell Martin Sirnes. Av bare to konserter i Norge, finner altså den ene sted i Kvinesdal.

Leslie Blackshear Smith er headliner under årets Bryggerhusfestival. Foto: Pressebilde

BRYGGERHUSFESTIVALEN har tidligere år hatt artister som KM Myrland & Vante Folk, Charlie Racksted & The Sticklesbergen Ramblers, Stavangerkameratene og Chris Thompson på scenen. I fjor la også festivalen opp til gjenforening av «Heltan», som kom sammen for første gang på 17 år.

I tillegg til Leslie Blackshear Smith, blir Tor Arve Barøy, André Nedland og Kjell Tore Kvinlaug å se på scenen på fredagen.

PÅ LØRDAGEN blir det en gjenforening av bandet «Dry County» med Stian Sindland, Per Sigurd Sindland, Frode Ro, Thor Helge Hansen og Reidar Paulsen, som skal spille sammen for første gang på fem år. De får også med seg John Kåre «Cutta» Gullestad på gitarer.

Til tross for en spennende headliner, er Sirnes sikker på at det er de lokale gutta som blir det største trekkplasteret.

– Uansett hvem vi booker, så er det de lokale som lager mest liv. De krever lite, men leverer så mye!

Uansett hvem vi booker, så er det de lokale som lager mest liv.

PÅ FESTIVALENS andre dag kommer også «Kvinesdal Allstars», som består av Tor Arve Barøy, André Nedland, Kjell Tore Kvinlaug, Sven Eivind Stakkeland, Jan Arvid Nedland, Jan-Egil Bogwald, Sondre Aase, Arne Røyland, Atle Kvinlaug og Terje Stenvik.

Sirnes minner om at festivalen har et begrenset antall billetter, samt at det salget allerede er godt i gang.

– Da vi for to år siden booket Stavangerkameratene, var vi utsolgt 10 måneder før! sier han fornøyd, og legger til at det er 700 plasser begge dagene.