– Jeg gleder meg veldig , og ser fram til å komme i gang med arbeidet, forteller Lisa Eiken. Fra 1.august er det hun som trer inn i stillingen som rektor ved Vesterdalen skole i Kvinesdal.

Skolen har det siste året vært besatt av vikarer. Det var sånn lysten til å søke om fulltidsstillingen startet for Eiken.

– Jeg jobbet som vikarierende rektor på Vesterdalen i vinter, og ble godt kjent med både elevene, lærerne og foreldrene. Det gode samarbeidet med dem har jeg lyst til å fortsette med, forteller hun.

Variert bakgrunn

Eiken har tidligere jobbet som lærer, rektor, styrer, og pedagogisk rådgiver. Hun har en grunnutdanning fra NTNU med fagene sosiologi, psykologi, kulturforståelse, veiledning og pedagogikk, og en master i ledelse med fordypning i relasjonsledelse og måloppnåelse i skolen.

Nå jobber hun som universitetslektor ved UiA og daglig leder i 2LEAD, der hun holder kurs og foredrag om ledelse, pedagogikk, veiledning og relasjonskompetanse.

Denne erfaringen tror hun vil hjelpe henne i jobben på Vesterdalen skole.

Praktisk tilnærming

I rektorstillingen har Eiken mange mål. Hun gleder seg mest til å kunne jobbe systematisk og langsiktig med læringsmiljø, inkludering, trivsel og resultater.

– Nå har jeg jobbet mye teoretisk den siste tiden. Det blir spennende å igjen omsette teorier og forskning i praksis. Jeg vil også fokusere på mulighetene de nye læreplanene gir, gjennom varierte tilnærminger til læring, inkludert fysisk aktivitet, forteller hun.