På etterspørsel fra Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder har Kvinesdal kommune utført en redegjørelse av flommen fra 29. september til 2. oktober i år.

Der opplyses det om at kommunen mottok rødt varsel for flom og jordskred fredag ettermiddag, den 29. september. Kommunen fulgte da nøye med på vannmengdene i vassdragene i den helgen.

– Vannmengdene nådde heldigvis ikke «Synne»-nivåer i Kvinesdal, selv om vannmengdene førte til noe problemer også hos oss. Kommunen hadde noen stengte veier i løpet av helgen, men klarte stort sett å holde veiene i farbar stand. Det var mye vann i Litleåna, Kvina og Fedavassdraget, men langt fra så mye som under «Synne», slik at det ikke skapte store problemer. Enkelte kjellere tok inn vann, opplyser rådmann Camilla Bruno Dunsæd.

Kommunen benyttet kommunens internettsider, Facebook-sider og SMS-varsel til å varsle innbyggerne. Det ble også etablerte en kriseledelse og avholdt totalt fire møter i løpet av helgen og mandag morgen. Det ble ikke nødvendig med evakuering i Kvinesdal.

– Vi brukte erfaringene fra «Synne», og opplevde at vi hadde god oversikt og godt samvirke internt og eksternt, informerer Dunsæd.