– Vi har slitt i mange år med å få det til å gå rundt, og etter den dårlige vinteren vi opplevde i år, har vi ikke mulighet til å holde gående lengre, sa styreleder og medeier i Knaben Ski & Aktivitetssenter AS , Eilef Isak Netland, til Lister juli.

Da var det akkurat blitt kjent at selskapet hadde gått konkurs og selskapet opplyste i retten, ifølge  Dagsavisen, at den samlede gjelden var på 2,9 millioner kroner og at selskapets aktiva i det vesentligste består i en varmestue med inventar og enkelte forskuddsinnbetalte utgifter med en anslått verdi på 1,3 millioner kroner. Nå er det klart at det kan bli liv igjen i alpinsenteret allerede til vinteren.

Samme styreleder

Samme Netland har igjen fått med seg Bjørn Harry Dagfinsen og Anton Hunsbedt på laget. Disse tre var også medeiere i selskapet som gikk konkurs.

– Nå har vi i tillegg fått med Sirdal Eiendom på laget. Disse har erfaring fra drift av Tjørhomfjellet og Ålsheia i Sirdal og vi tror dette blir positivt i forbindelse med at vi ønsker å videreutvikle alpinsenteret, sier Netland, som er styreleder i det nye selskapet til Lister.

Det nye selskapet har kjøpt opp konkursboet til det gamle.

– Målet er å komme i gang allerede til vinteren, men siden vi er et helt nytt selskap må vi skaffe alt av godkjenninger på nytt. Det er dette vi jobber med nå, sier han.

Snøkanon

På spørsmål om pris, svarer han slik:

– Vi fikk det for det det er verdt. Det er vel en grei pris, sier han.

– Men hvordan skal dere få butikken til å gå rundt nå?

– Førsteprioritet blir å få plass en snøkanon. Det klarer vi ikke allerede til vinteren, men vi håper at vi kan få det på plass neste år. Med den på plass har vi gjort alt vi kan for at anlegget skal være åpent.

Positive hytteeiere

I tillegg har hytteeiere i området sagt seg villige til å gå inn med støtte til driften.

– Slik det ligger an nå, vil mange tegne avtale på kjøp av minst tre sesongkort i tre år fremover. Det vil føre til at vi kan sikre driften og videreutvikle stedet. For hytteeierne betyr det mye for verdien at anlegget finnes. Så vi ser lyst på situasjonen igjen.

Netland opplyser også at de ønsker støtte fra Kvinesdal kommune. Her er partene ikke i mål foreløpig.

– Selvfølgelig bra

Ordfører Per Sverre Kvinlaug bekrefter samtaler med de «nye» aktørene.

– Det er selvfølgelig bra for Kvinesdal at det finnes et alpinsenter på Knaben. Men før vi kan si noe endelig, må vi få inn en formell søknad og så må vi se på hvordan vi kan bygge opp under prosjektet.

Ordføreren sier videre at han er glad for at aktører fra Tjørhomfjellet og Ålsheia blir med på laget i Knaben Alpinsenter AS.

– Dette kan være veldig viktig i arbeidet med å videreutvikle stedet, som er planen.