Nå er det foretatt loddtrekning om hvem som skal få arrangere når. Utfallet av trekningen fremgår av likelydende e-brev som enhetsleder for teknisk drift i Kvinesdal kommune, Geir Netland, har sendt både til Harvest Bar og Bryggerhuset Restaurant & Terrasse AS.

Begge de to utestedene har ønsket å disponere torvet i Liknes til sommerlige arrangementer som involverer musikk og skjenking.

– For denne sommersesongen vil Kvinesdal kommune tilby Harvest Bar og Bryggerhuset Restaurant & Terrasse AS å ha tre arrangement hver på torget. Da det er vanskelig å vurdere om det er forskjell på de ulike arrangementsdagene, gjelder tilbudet å ha arrangementet annenhver gang. Etter loddtrekning om første arrangement, får Bryggerhuset tilbud om arrangement 5/7, 19/7 og 2/8. Harvest får tilbud om 12/7, 26/7 og 9/8, skriver Netland i e-brevene.

Søknadene fra de to utstedene om å holde arrangementer på lørdagskveldene er avslått.

Det understrekes i ebrevene at arrangementsansvarlig må ha egen skjenkeløyve knyttet til de aktuelle dagene arrangementene er. Kvinesdal kommune må behandle dette både som skjenkesøknad og som sak om disponering av torg. Den siste er nå avgjort på nevnte måte.

Saken er drøftet med formannskapet.

– Kvinesdal kommune ser svært positivt på de initiativ som er kommet til sommerarrangement på torget. Vi ønsker et levende sentrum, til beste for innbyggere og næringsliv. Vi ser imidlertid at å tillate arrangement både torsdager og lørdager kan bli i meste laget. Både når det gjelder kundegrunnlag for arrangementene, å ha et torg som er tilgjengelig for andre og av hensyn til naboer, skriver Netland i begrunnelsen for at det blir en fordeling den foran nevnte. Det må utarbeides planer for avsperring og skiltplaner, disse må godkjennes av teknisk drift. Avsperringene og skiltplanene må ta hensyn til butikkene i området.

Kvinesdal kommune vil for øvrig kalle inn til et møte til høsten om arrangementer i sentrum, opplyser enhetslederen.

– Her vil vi invitere med Handelshuset KK og alle serveringsbedrifter i sentrumsområdet. Her må vi diskutere opplegg for felles arrangement for torget slik det er nå, og begynne å tenke om bruk av torget etter nytt tak er på plass, skriver Netland.