De har begge sagt ja til å ta imot stillingen og begynner i jobben 1. mars.

Ifølge en pressemelding fra Kultursjef Jan Schou kommer Stakkeland fra stillingen som kulturskolelærer i Kvinesdal Kulturskole, hvor han har vært ansatt i over 30 år. Han begynner i en 50 prosent stilling, og erstatter Sverre Eftestøl som etter mange år som kulturskolerektor nå pensjonerer seg.

Til denne stillingen hadde kommunen 10 søkere, hvorav seks av disse var inne til intervju.

Biblioteksjef

I tillegg er Leo Beck ansatt i en 100 prosent stilling som biblioteksjef. 31-åringen fra Oslo har ifølge pressemeldingen en bachelorgrad i bibliotek- og informasjonsvitenskap, samt tilsvarende i historie fra UiO.

– Han har også erfaring fra blant annet bibliotek, barnehage og film, og han flytter når til Kvinesdal, skriver Schou i pressemeldingen.

Leo Beck flytter fra Oslo til Kvinesdal for å bli biblioteksjef. Foto: Privat

Beck erstatter Solveig Stokkeland, som etter 33,5 år i jobben valgte å si opp stillingen.

Til denne stillingen hadde kommunen 11 søkere, hvorav fem av disse var inne til intervju.

– Når det gjelder tilsetting av biblioteksjef, så følger en forskrift om kvalifikasjonskrav; Den som tilsettes skal ha bachelor- eller høyere grad med minst 120 studiepoeng i bibliotekspesifikke fag, skriver Schou.

Fornøyd

Han legger også til at de er fornøyd med responsen de har fått på disse to stillingene.

– Generelt for begge stillingene er at vi er veldig fornøyd med å få så mange dyktige og kvalifiserte søkere – det viser at det er attraktivt å jobbe i Kvinesdal kommune, skriver Schou,