– Hun har i mange år hatt sangoppdrag både lokalt og utenfor kommunen, og har vært elev ved Kvinesdal Kulturskole siden hun var 8 år og fram til i år og har hatt pianotimer hos Oddbjørn Stakkeland og gitartimer hos Alex Seiler, i tillegg til private sangtimer hos sangpedagog Irene Sandtorv. Hun har også deltatt flere ganger på Ungdommens Kulturmønstring lokalt og har kommet videre til flere fylkesmønstringer. Sang- og musikk har alltid interessert kandidaten, som sier: «livet hadde vært kjedelig uten», skriver juryen i sin avgjørelsen.

Juryen har i år bestått av Siv Galdal Olsen (H), Runar Nilsen (FrP), Constanse Skranefjell (Ap) og kultursjef Jan Schou som sekretær.

Frida My Ravndal fikk årets kulturstipend. Foto: Åse Astri Bakka

Ifølge juryen liker hun alle typer musikk. Akkurat nå er Billie Eilish favoritten, men synger like gjerne Eminem eller en Elvis-sang.

– Om ikke lenge håper hun å kunne skrive egne tekster og melodier. Hun håper å klare å lage musikk som blir lagt merke til og som rører noe med folk. Sang er ikke bar sang, man må kunne synge med følelse for å skille seg ut i mengden. Hvis kandidaten skulle være så heldig å få kulturstipendet, ville hun brukt dette på sangtimer, for å finpusse teknikker og lære mer, ta kurs i sangskriving og tid i studio, skriver juryen om Ravndal, som altså får kulturstipendet.

Musikklinje i Vennesla

Ravndal går i 1. klasse på Kristen Videregående skole i Vennesla, og går på skolens musikklinje, som har fokus på rytmisk musikk.

– Det betyr at moderne musikk, pop, rock, jazz, soul og gospel preger linjen. Dyktige lærere i musikk er også aktive med konserter, studioproduksjoner og andre oppdrag, og har erfaring fra festivaler, talentkonkurranser og samarbeid med kjente artister. Skolen legger også stor vekt på å gi våre elever trening på å stå på scene. Hver onsdag samles alle årstrinnene i musikk til en times scene-trening. Her får de stå på scenen og spille sin musikk. Lærere, som alle har erfaring fra ulike band og artister, vil hjelpe eleven til å bli trygg foran publikum. Dette er en kjempefordel ved opptaksprøver til høyere studier etter VGS. Gjennom konserter og forestillinger, skoleturneer og eventer, så vil man få mange muligheter til å glede andre med sin musikk, skriver juryen.

Stipendet ble første gang delt ut i 1984, og blant de som tidligere har fått dette stipendet er Trond Moi (kokk), Silvia Moi (sopran), Birgitte Larsen (skuespiller), Daniel Henriksbø (filmskaper), Torbjørn Eftestøl (pianist), Frode Skaren (billedkunstner) og Tore Hansen (FIFA dommer i fotball). I fjor gikk stipendet til Lea Schou.