Det bekreftes av enhetsleder for teknisk drift i Kvinesdal kommune, Geir Netland - i e-brev både til Troens Bevis ved driftsleder Rune Heimvoll og til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Pålegg

NVE påla Dvergfossen Kraft AS 24. oktober å stanse arbeidet med deponering av fyllmasser ved Sarons Dal. Bakgrunnen var bekymringsmeldinger fra Kvinesdal kommune som blant annet omfattet omfanget av utfyllingen og en adkomstvei til en pumpestasjon i området som var fylt igjen. I tillegg kom fyllingen i konflikt med vann- og avløpsledninger i området.

– Kvinesdal kommune har hatt en dialog med Saron dal angående fyllingen i Saron dal og som det fremgår av mailene under, så er de to nevnte temaene i bekymringsmeldingen til Kvinesdal kommune løst, skriver enhetsleder Netland nå i en fersk e-brev til NVE.

De to nevnte temaene i bekymringsmeldingen til Kvinesdal kommune løst.

Løsning

– Vi ble enige om at kommunen får veirett til veien langs elven og at vann- og avløpsledningene i området ikke vil bli overfylt. Slik at det ikke fylles nærmere senter vann- og avløpstrase enn to meter. Da er de to forholdene som er nevnt i kommunen sin bekymringsmelding til NVE løst. Men det presiseres at godkjenning av selve fyllingen, er noe som ligger til byggesak i kommunen eller NVE og ikke teknisk drift, skriver Netland i e-brev til Troens Bevis-driftsleder Heimvoll.

Sistnevnte har lovet åpne adkomstvei til pumpehuset langs elva, fjerne betongsperrer og sette opp bom som kommunens folk får nøkkel til. Det loves også at vann- og avløpsledninger ikke blir overfylt.

– Vi stopper av ved vann- og avløpsledningen og høyden av fyllingen der vann- og avløpsledningen ligger vil gå ut i null, skriver Rune Heimvoll.