Det sier Maria Refsland, som er vokalist i bandet Føkkefjord, som fredag gir ut en selvtitulert plate både på vinyl og digitalt. Med seg har hun Erik Johan Egenes på akustisk gitar.

– Hva synes dere om Kvinesdal?

– Kvinesdal er flott! Bading i Gunnarhølen. Snowboard på Knaben, eventuelt ta skia fatt inn til Lordehytta. Kaffislabberas som blir til pilsing på Pontis. Konsert på Harvest. Vi hadde en litt snål opplevelse en lørdag på Gjemlestad en gang i tenårene – hør plata for å finne ut hva som skjedde – men det gikk greit til slutt, sier Refsland.

De to bandmedlemmene har kjent hverandre fra barnehagetiden av. I mer nyere tid har begge bakgrunn fra Flekkefjord Rockeklubb. De har spilt sammen «ganske lenge», mens bandet Føkkefjord så dagens lys i 2016.

– Hva ligger bak navnet "Føkkefjord»?

– Føkkefjord er en tolkning av Flekkefjord. En litt køddete, morsom tolkning. Ordet skråblikk er litt oppbrukt, men Føkkefjord er vel et slags skråblikk på byen vår. På en konsert sa vi at vi var en mellomting mellom Aksjonsgruppe Flekkefjord og Smaabyen. Vi prøver å forene både det positive og negative og gi et konstruktivt blikk på byen vår, forklarer Refsland.

LPen inneholder åtte sanger (Anarki, Gjemlestad I, Gjemlestad II, Nihilist, Får Deg Fjerna, Syden, Wi-Fi Vest-Agder og Kebabslag) og gis ut på det nye plateselskapet Rural Rebel Rock, som er et underplateselskap av selskapet Fysisk Format.

– De ønsker å presentere distriktsmusikk til folket, sier Refsland, som beskriver bandets som fresende visesang med en snert av punk.

Bandet har ikke spilt allverdens konserter, men noen er det blitt. De huskes blant annet for en konsert på Fjellparkfestivalen der de delte ut gratis øl fra en trillebår på scenen.

– Føkkefjord er et nytt flaggskip, som steget opp fra de utallige sprukne skrog som ligger til evig kai på Flekkefjordens bunn. En firtakters motor drevet på distriktskjærlighet. Og den ferske plata i trunken beviser at det er stø kurs og nye land i sikte, heter det videre i presseskrivet. Intet mindre.

Du kan høre sangene her.