– Det er en kjempestor støtte som gjør at vi kan drive videre.

Det sier festivalsjef Anita Sindland Øvrebø ved Norway Rock.

– Det er ikke bare i år vi får den støtten, vi har fått den gjennom de tidligere årene også. Det er en fast støtte som gjør at vi kan drifte og drive festivalen, forteller hun.

Det har vært et tøft år for festivaler landet rundt. Norway Rock har tapt mange hundretusener i billettinntekter, og nå gjenstår det å se utfallet.

– Vi har jo solgt mange billetter, og da har man en refusjonsordning der. Vi håper at publikum vil beholde sine billetter, for de kan brukes i 2021. Om alle skal ha pengene tilbake, da kan det bli litt dårlig stemning.

I tillegg til billettsalget, har de i tillegg leie av jordet, lokale og diverse. Artistene er forskuddsbetalt, så det gjenstår å se om de kommer neste år.

– Ingen vet hvor verden vil bringe, påpeker Sindland Øvrebø.

For å hjelpe festivalene og arrangementer litt på vei, har Kvinesdal kommune bevilget tilskudd til flere lokale aktører. Totalt blir det tilgodesett 530.000 kroner fordelt slik:

Norway Rockfestival får 275.000 kroner.

Utvandrerfestivalen får 75.000 kroner.

Sarons dal - plantene får 75.000 kroner.

Mat- og sauesjå får 75.000 kroner.

Heilt på jordet får 30.000 kroner.

Tilskuddet på 275.000 kroner er en kjempestøtte, sier Anita Sindland Øvrebø, festivalsjef ved Norway Rock festivalen. Men likevel er det økonomiske tapet stort. Foto: Bjørn Hoel