– Jeg har alltid drømt om å være cowboy! Da jeg var yngre hadde jeg fullt cowboyutstyr hjemme. I kveld kan alle bare kalle meg «Cowboy-Agnes», sier Agnes Berntsen.

OM EN DRØY MÅNED overtar Berntsen og hennes stab hotellet med utsikt over Fedafjorden, Øyesletta, Liknes og heiene mot Auster- og Vesterdalen.

Men lørdag kveld var hun allerede i «hundre» for countrykvelden som Kai Arne Homme & co hadde stelt i stand.

Jeg har alltid drømt om å være cowboy!

Kai Arne Homme og Agnes Berntsen var storfornøyde med å ha fått amerikanerne Tim Baungartner og Anna LePrad over dammen til en liten minitur til Kvinesdal og Lyngdal denne helgen. Foto: Torrey Enoksen
De har trolig fått nye fans i Norge, Nashville-artistene Anna LaPrad og Tim Baumgartner etter opptredenene på Utsikten lørdag og Lyngdal fredag. Foto: Torrey Enoksen

Det samme var rundt 150 mennesker. Flere hadde børstet støvet av bootsene, tatt fram hatten og klærne fra den ville vesten.

– Er det ikke gøy? spør Homme med et stort glis når han treffer på Kvinesdal24s utsendte.

Venninnene Kari Skaren og Dagny Svindland Stenberg hadde tatt på seg det rette countryantrekket lørdag kveld. Foto: Torrey Enoksen

PÅ SCENEN STÅR hovedattraksjonene Anna LaPrad og Tim Baumgartner og synger den ene countrysvisken etter den andre før de presenterer noe av sitt eget materiale.

Noen av dem som hadde reist fra Haugesund og Jæren var nok mest opptatt av å høre sitt eget band «The 7th Street Band». For Homme derimot var det en drøm å få amerikanerne til å ta en langhelg i Norge.

– Jeg var i Nashville i 2014 der jeg tilfeldigvis traff dem på Legends corner. Jeg likte musikken deres så bra at jeg hadde lyst å bli bedre kjent med dem og få dem over til Kvinesdal. I oktober i fjor var jeg i Amerika igjen og traff dem igjen. Da inviterte jeg dem til å holde flere konserter i Sør-Norge. Nå er de her, sier konsertarrangøren mens dansen pågår inne i den største salen ved hotellet.

– Jeg må bare hilse på dem, sier Jarl Moi og takker Anna LaPrad og Tim Baumgartner før konserten.

TORSDAG ANKOM artistene direkte fra Nashville, og i løpet av det korte besøket holdt de konserter på Nærbø og på Fat Tire i Lyngdal før de entret scenen på Utsikten lørdag. Før de kaster seg på flyet igjen over dammen skal de holde konsert i Sandnes. De to var tydelig imponert over det norske publikumet.

– Det er første gang jeg opptrer i Norge, og jeg må bare si at mottakelsen har vært fantastisk. Vi storkoser oss! Vi har reist en del rundt i Amerika og opptrådt, men det er Nashville som er basen vår. Ettersom det er så mange spillesteder og artister der, opplever vi ofte at folk blir sittende ved bordene sine og ikke reiser seg for å danse. Det er blitt litt for mye for turistene. Her opplever vi det motsatte. Folk vil ut og kose seg og lytter til god musikk på en annen måte enn det vi opplever hjemme, sier Baumgartner.

– Homme kom til Nashville for å gjøre noen forretninger og høre på musikk, og så inviterer han oss over hit. Det er kult! Jeg har tidligere opptrådt i Kristiansand og Lillesand, og her elsker de musikken vår, sier LaPrad.

– Vi forstår det slik at dere for første gang jobber med en felles skive?

– Stemmer det. Det er første gang vi lager et album sammen, og det blir akustisk med kun gitarer. Ti av sangene har vi skrevet sammen. Jeg håper vi har fått noen nye fans, for du vet ikke hva du vil oppleve på et nytt sted. Folk elsker musikken vår, de går ut på dansegulvet og svinger seg, sier LaPrad.

Publikum var ikke vonde å be da Anna LaPrad og Tim Baumgartner inviterte countryfansen til dans på Utsikten lørdag kveld. Foto: Torrey Enoksen
De fremmøtte svingte seg på dansegulvet. Foto: Torrey Enoksen
Tim Baumgartner i aksjon på scenen Foto: Torrey Enoksen