Nashville Sound fra Flekkefjord kom ikke langt ut i spillesettet sitt før første par var ute på dansegulvet lørdag.

Ove Frøytlog (vokal og gitar) og Kjell Vidar Hamre (bass og vokal) i Nashville Sound fra Flekkefjord gjør seg klare for kveldens opptreden. Foto: Stina Grønolen

Omlag 80 country- og danseglade tok turen til hotellet på Utsikten i Kvinesdal for å ta del i countrykvelden med lokale musikalske krefter. Nevnte Nashville Sound var første band ut med sin tolkning av låter fra blant annet Johnny Cash og Merle Haggard.

– Dei kan å dansa, og då e de gøy å sjå, sier vokalist Ove Frøytlog fra scenen, etter første danselåt.

Dansegulvet var nesten aldri tømt for folk, og den gode stemningen holdt gjennom hele kvelden. Foto: Stina Grønolen
Kveldens ivrigste bega seg ut på dansegulvet allerede etter starten på tredje låt for kvelden. Foto: Stina Grønolen

Etter hvert dukket også kvindølen Bente Torgersen opp på scenen for å fremføre noen country-låter sammen med bandet.

Det er jo en festkveld, så e trur mi bynne me «Two bottles of wine»

– Det er jo en festkveld, så e trur mi bynne me «Two bottles of wine», sier Torgersen fra scenen. Hun lokket også med en rolig danselåt, noe som trakk enda flere til dansegulvet.

Bente Torgersen med Nashville Sound. Det var smittende god stemning fra scenen. Foto: Stina Grønolen
Bente Torgersen fra Kvinesdal bød blant annet på et par roligere danselåter, noe som folk ut på dansegulvet. Foto: Stina Grønolen

Bente Torgersen kommer opprinnelig fra Kvinesdal, men har ikke bodd i denne bygda på 25 år. Hun har sunget countrylåter offentlig siden hun var omlag 15 år, og jobber i dag med å spille inn en folkerock-plate med låter skrevet på sin egen kvindøl-dialekt. Låtene blir spilt inn hos broren i studioet han har i Sarons Dal.

Nashville Sound og Bente Torgersen spilte godt gjennomførte låter, og det var herlig stemning blant publikum. Jo flere låter de spilte for kveldens gjester, desto mer folksomt ble det på dansegulvet.

Bjørn Wikøren før sin opptreden. Foto: Stina Grønolen

Litt senere på kvelden sørget Bjørn Wikøren fra Fjotland for at den gode stemningen bare fortsatte. Det var flere som hadde kommet for å få med seg ham spille, blant dem var Jone Moen fra Ryfylke i Rogaland, og ektefellen Thitirat Moen fra Thailand. De hadde kjørt fra Stavanger, kun for å høre Bjørn Wikøren spille. Men det er langt fra det lengste Jone Moen har reist for å få med seg en konsert av Wikøren.

– I 2014 reiste jeg helt fra Sør-Korea for å få med meg slippkonserten til den ene plata hans, forteller Jone Moen.

Det året slapp Wikøren ut albumet «The One and Only», en plate han ikke overraskende spilte inn i Nashville, noe som for de fleste regnes som countrymusikkens hjemby.

I 2014 reiste jeg helt fra Sør-Korea for å få med meg slippkonserten til den ene plata hans

Jone og Thitirat Moen kom fra Stavanger for å høre Bjørn Wikøren spille. Foto: Stina Grønolen

Videre forteller Moen-paret at de er store tilhengere av country, og som ekte countryfans har de også hytte i Arkansas i USA. Thitirat Moens favorittlåt er «Country Road», men er også enig i mannens utsagn om at de fleste countrylåter er gode.

Kvelden avsluttet på topp, og publikum var veldig fornøyde med country-festen på Utsikten

Palmer Tjøtta på munnspill, Ove Frøytlog med vokal, og Kjell Vidar Hamre på bass. Foto: Stina Grønolen
Her er sitter band-trommis Reidar Sollie. Foto: Stina Grønolen
«Dei kan å dansa, og då e de gøy å sjå», sier vokalist Ove Frøytlog ifra scenen, etter første danselåt. Dette paret holdt på hele kvelden. Foto: Stina Grønolen
Det ble etter hvert ganske fult på dansegulvet, her under Nashville Sound og Bente Torgersen sin opptreden. Foto: Stina Grønolen