I medio februar søkte Kvinesdal kommune om tilskudd til by- og tettstedsutvikling i Liknes. Dette var i tråd med fylkeskommunens invitasjon til kommunene om å søke midler til nettopp by- og tettstedsutvikling. Kvinesdal søkt da om midler på 100.000 kroner til stedsutviklingsprosjekt i sentrum knyttet til torget, elvepromenader og flomsikring.

Fylkeskommunen fant i sin vurdering av søknaden at den harmonerte med fylkeskommunens politikk på området.

– Å se på muligheten av å kombinere flomsikring med utforming av elvepromenade kan være en aktuell problemstilling for flere kommuner og det er derfor positivt å få dette vurdert, skriver konst. seksjonsleder Diderik Cappelen og rådgiver Kristin Syvertsen i vedtaksbrevet.

– Dette er noe vi jobber kontinuerlig med, sier ordfører Per Sverre Kvinlaug. Foto: Malene Sørensen Lundberg

Dialog sammen

Ordfører i Kvinesdal, Per Sverre Kvinlaug, er godt fornøyd med å se at fylkeskommunen følger opp dialogen de har hatt.

– Dette er noe vi jobber kontinuerlig med, sier Kvinlaug.

I mai møttes representanter fra kommunen og fylkeskommunen i dialogen om utviklingen.

– Vi har hatt dialog med fylkeskommunen som har fulgt det opp med interesse. At de følger opp er kjempeflott og i tråd med det vi har hatt dialog om, kommenterer ordføreren til Kvinesdal24.

100.000

En vesentlig del av oppgaven vil være å se de ulike elementene i sammenheng for å kunne skape et mer helhetlig, intimt og levende sentrum.

Prosjektet er beregnet til en totalkostnad på 550.000 kroner. Kommunen dekker 300.000, NVE - som skal delta med flomsikringsarbeidet - dekker 150.000 kroner.

Og fylkeskommunen bevilger 100.000 kroner til det omsøkte prosjektet. Det følger imidlertid visse vilkår: fylkeskommunen inviteres med i arbeidet. Fylkeskommunen blir tatt med på råd når det gjelder utarbeidelse av konkurranseprogrammet. Det forutsettes at det benyttes konsulent(er) med relevant kompetanse innen arkitektur og stedsutvikling. Og prosjektet må være sluttført innen 2019, i motsatt faller tilsagnet bort.