– Jeg har vært på sykehuset og truffet pårørende til den avdøde og de to som ble lettere skadet i ulykken. Der fikk vi snakket sammen om den tragiske ulykken. Det er klart at det var en sterk opplevelse, sier Aasen.

Nødetatene rykket søndag ut etter melding om at en traktor hadde veltet i Kvinesdal. Klokken 12.30 fikk politiet melding om at en brannbil hadde kjørt av fylkesvei 465 ved Omland i Kvinesdal på vei til traktorulykken. Senere kom det fram at en person omkom i ulykken og to ble lettere skadet.

– De kjørte ut for å redde liv, det var det som var oppdraget. Hvilke beskjeder de fikk underveis, det vet ikke jeg, sier Aasen.

– Det er en helt uvirkelig situasjon. Vi er vant til å være de som er ute og redder folk, og så skjer dette. Alt blir snudd på hodet. Nå handler det om å snakke med og ivareta alle som er berørt av hendelsen, fortsetter han.

Arkivfoto: Jon Inge Aasen Foto: Malene Sørensen Lundberg

– Snudd på hodet

Ifølge brannsjefen var det en av utrykningslederne i Brannvesenet Sør som mistet livet i ulykken. Utrykningslederen kjørte ikke bilen selv. Hans faste plass er i det høye setet foran, ifølge Aasen.

– Det er en fryktelig tøff dag for oss alle, sier han.

Om mulig årsak, sier brannsjefen:

– Nå skal dette etterforskes, men det kan se ut som om brannbilen har kommet utenfor asfaltkanten med hjulene, og fått sleng. Så har den havnet nede i grøfta, hvor det er skarpe steinknauser som har gjort voldsom skade, sier han.

De to personene som var involvert i traktorulykken ble sendt til sjekk i Flekkefjord, men fremsto uskadd, ifølge politiet.

Anita Kleveland, fungerende etterforskningsleder på felles Straffesaksinntak hos Agder politidistrikt, sier til Kvinesdal24 at de ikke vet noe mer om årsak til ulykken nå.

Kriseteam koblet på

Ordfører i Kvinesdal, Per Sverre Kvinlaug, sier til Kvinesdal24 at kriseteamet i kommunen er koblet på.

– Dette er en dypt tragisk hendelse. Mine tanker går til de som var involvert og de pårørende i saken. Det går sterkt inn på oss når hendelser som dette skjer i kommunen vår. Kriseteamet vil nå ta kontakt med avdødes familie for å bistå best mulig.

Brannbilen som var i bruk er under to år gammel. Den ble tatt i bruk i slutten av 2017. Den er utlevert av MAN i Norge, men er bygget hos Egenes brannteknikk i Flekkefjord. Prislappen lyder på 2,5 millioner kroner. Det nye med denne modellen, er at frigjøringsutstyret er batteridrevet, noe som skal gjøre arbeidet i felten enklere.