Det forteller stortingsrepresentant for KrF, Hans Fredrik Grøvan. Han påpeker samtidig at han har forståelse for utålmodigheten for å få på plass mobildekning langs fylkesvei 465, mellom Farsund og Kvinesdal og andre steder med dårlig dekning i regionen.

Problematikken har blitt aktualisert etter at en annen stortingspolitiker fra regionen, flekkefjæringen Gisle Meininger Saudland (Frp), torsdag stilte skriftlig spørsmål til distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland: «Hva vil ministeren gjøre for å bedre mobiltelefondekningen mellom Farsund og Kvinesdal», lød spørsmålet.

Han begrunnet det blant annet med at noen steder er dekningen så dårlig at det hindrer effektiv transport til og fra for eksempel sykehus.

Litt utidig

– Jeg synes kanskje det var litt utidig, siden han også visste at det er bevilget penger til dette. Men det var jo med på å skape oppmerksomhet. Sannheten er at det aldri har vært bevilget så mye penger til bredbånd og mobildekning, som det er gjort inneværende år, fremholder Grøvan.

Han minner om at det i år er bevilget 500 millioner kroner på landsbasis som skal gå til å utbedre mobil- og bredbåndsdekning i landet.

– Noen av midlene går også til Agder. Dette er penger som fortsatt er ubrukt, og som jeg er stolt av at regjeringen og vårt parti har vært med å bidra til. Koronakrisen har aktualisert behovet, sier han videre.

– Har du forståelse for bekymringene som er fremmet, også fra folk i området som har ventet lenge på å få mobildekning?

– Ja, det har jeg absolutt. Og at de fortsatt ikke har det er bekymringsfullt. Ikke minst er det viktig at nødetatene har mobildekning der de kjører, sier Grøvan.

Sannheten er at det aldri har vært bevilget så mye penger til bredbånd og mobildekning, som det er gjort inneværende år

Et års tid

I løpet av et års tid tror han mobildekning vil være på plass, både i det omtalte området langs fylkesvei 465 og andre steder.

– Men jeg tror nok ikke at det vil ta mindre enn et år, sier han.

Distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland har ennå ikke svart på spørsmålet fra Gisle Meininger Saudland.

Men jeg tror nok ikke at det vil ta mindre enn et år