Pedersen, som opprinnelig er fra Oslo, kommer fra stillingen som kommunikasjonsrådgiver i Norsk Bibliotekforening. Stillingen som bygdebokforfatter er en femåring prosjektstilling, ifølge kultursjef Jan Schou.

– Oppgaven blir å skrive gards- og slektshistorie for Kvinesdal. Forfatteren skal arbeide tett med en kommunalt oppnevnt arbeidsgruppe, der medlemmene er rekruttert fra Kvinesdal Historielag og representerer de tidligere kommunene Feda, Kvinesdal og Fjotland. Leder av arbeidsgruppa er Petter Bøgwald Svindland fra Kvinesdal Historielag, skriver han i en pressemelding.

– Noe av kildematerialet og foto er samlet inn på forhånd gjennom tidligere bygdebøker, samt via arbeidsgruppen som har vært i drift siden 2015. Det skal jobbes ut fra at det blir fem bind som skal utgis, 3 for Kvinesdal, 1 for Feda og 1 for Fjotland. Målform for bygdebøkene vil være bokmål i Kvinesdal og Feda, samt nynorsk for Fjotland, fortsetter Schou.

Det var totalt seks personer som søkte på prosjektsstillingen, men valget falt altså på 36-årige Pedersen, som i hovedsak vil ha hjemmekontor.

– Kvinesdal kommune er veldig fornøyd med å ha fått ansatt en dyktig bygdebokforfatter og vi gleder oss til samarbeidet, skriver Schou.