Det opplyser kultursjef Jan Schou i en utsendt pressemelding.

Det er ingen lokale navn på søkerlista. De seks som har søkt er miljøterapeut og vikarprest Kristine Borgen (47) fra Vennesla, museumsformidler Frode Theis Omdahl (62) fra Vettre, kommunikasjonsrådgiver Amund Pedersen (36) fra Oslo, butikkmedarbeider Thomas Sveen (31) fra Sørskogbygda, Anette Eriksen (31) fra Mandal og Stefan Leira Grønsberg (30) fra Kristiansand. De to sistnevnte er arbeidssøkende.

Stillingen som bygdebokforfatter er en fulltidsjobb som skal gå over fem år. Vedkommende vil få ansvar for å forfatte gårds- og slektshistorie fra Kvinesdal.

Målet er at det skal utgis fem bind, et for Fjotland, et for Feda og tre for Kvinesdal. Noe av kildematerialet og foto er samlet inn på forhånd gjennom tidligere bygdebøker for Kvinesdal, Fjotland og Feda, samt via arbeidsgruppen som er etablert i samarbeid med Kvinesdal Historielag.

Ønskelig målform for bokverket er bokmål i Kvinesdal og Feda og nynorsk i Fjotland.

– Den som blir tilsatt må kunne dokumentere solide faglige kunnskaper innen norsk historie, og må kunne lese gotisk håndskrift. Det vil bli lagt vekt på evnen til å kombinere faglig innhold og leservennlig form. I tillegg må materialet gjøres digitalt tilgjengelig, opplyser Schou, og fortsetter:

– Forfatteren må arbeide tett med en kommunalt oppnevnt arbeidsgruppe, der medlemmene er rekruttert fra Kvinesdal Historielag og representerer de tidligere kommunene Feda, Kvinesdal og Fjotland.

– Flere av søkerne vil bli kalt inn til intervju og målet er tilsetting før nyttår, opplyser Schou.

Arbeidet vil bli nærmere regulert i egen avtale. Kvinesdal kommune vil ha kontorplass til bygdebokforfatteren - om ikke hjemmekontor er ønskelig.