I ett av avvikene påpeker brannvesenet at Kvinesdal kommune har ikke i tilstrekkelig grad fastsatt mål og iverksatt planer og tiltak for å sikre byggverket mot brann.

Utbedret

– Rapportene det henvises til er skannet dokumenter som er lagt inn av ansvarlig utførende foretak. Feilene som er nevnt i rapportene blir utbedret etter tilsynet og de blir ikke «kvittert ut» på det allerede skannet dokumentet som er lagt inn. Dokumentasjon på at tiltakene er utbedret vises med neste kontroll, da avvikene/feilene ikke vises/er borte, skriver Rolf Arne Ditlefsen, avdelingsingeniør, bygg og eiendom, i Kvinesdal kommune til tilsvaret til brannvesenet.

Liknes skole

På eiertilsynet ble det fremlagt bildedokumentasjon fra Liknes skole som det ønskes en avklaring på en del forhold.

– Den etablerte garderobeløsningen i byggets andre etasje er i tråd med brannteknisk prosjekteringsgrunnlag for Liknes skole. Lagring av utstyr i trapperom anses ikke til å tilsidesette kravene til trapperommet og bygget generelt. Men det anbefales at utstyre systematiseres og sorteres, skriver Ditlefsen.

Det opplyses videre at ladeskap er bestilt for å øke brannsikkerheten ved bruk av pc.

Feda omsorgssenter

Når det gjelder Feda omsorgssenter, påpeker Ditlefsen at kommunen har gitt tilstrekkelig føringer for bruken.

– Det samme har kommune sammen med politikere når brannvesenet på Feda ble lagt ned. Feda omsorgssenter er ikke et sykehjem/institusjon. Det presiseres her at Feda Omsorgssenter er under utredning for vesentlig utbygging og utbedring. Dette kommer i 2020.

Feda Omsorgssenter er under utredning for vesentlig utbygging og utbedring.

Ditlefsen skriver videre at kartlegging av slokkevann vil ha oppstart i 2020 og fullføres senest Mai 2021.

– Tilstrekkelig dokumentasjon dokumenteres og legges inn i Plania, skriver Ditlefsen.