Førstkommende lørdag skulle den nye klatreløypa «Knaben Via Ferrata» hatt sin offisielle åpningsseremoni ved Knaben Alpinsenter. Været gjør derimot at denne seremonien avlyses. Styreleder i Knaben Via Ferrata, Leif Hunsbeth forteller at de likevel kommer til å ta imot folk hvis de har lyst til å klatre fremover.

– Været gjør at vi er nødt til å utsette eller eventuelt avlyse åpningsseremonien på klatreparken helt, men vi skal selvfølgelig sette det opp slik at folk som vil komme og klatre fremover, skal få lov til det, selv om ikke vi har hatt en offisiell åpning.

Været gjør at vi er nødt til å utsette eller eventuelt avlyse åpningsseremonien på klatreparken helt.

Selve løypa Knaben Via Ferrata finner sted på Knabekniben 786 m.o.h. Klatreløypa har en middels vanskelighetsgrad og varer på rundt 4–5 timer, inkludert pauser underveis.

Leif Hunsbeth opplyser at selve klatreløypa skal klare å utfordre «tøffheten» i de aller fleste.

– Via Ferrata er en form for fjellklatring der de som søker spenning, fysisk aktivitet og naturopplevelser kan gjøre dette under trygge klatreforhold.

– Hensikten og målet vårt med å tilby Knaben Via Ferrata er at deltakerne skal kunne oppleve det å klatre uten å ha tidligere klatreerfaring og ta i bruk naturen og fjellet på en ny måte.

Den øverste delen av fjellet (uten skog), er den mest spektakulære og utfordrende delen av løypa. Foto: Privat

Løypa begynner 100 meter oppover, før den flater ut et lite stykke, slutten av løypa er likevel den mest spektakulære delen hvor man går opp langs den øverste delen av fjellet.

– For de som ikke ønsker å gå Via Ferrata er turstien til toppen av Knabekniben absolutt å anbefale som fottur.

– For en gruppe/ familie der ikke alle ønsker å klatre til topps kan disse, som alternativ, gå turstien opp og møte resten av reisefølget der. Det er «escape route» i traseen etter første etappe slik at turen kan avbrytes, nevner Hunsbeth også i dokumentet.