Hovedforhandlingen i saken mot mannen ble holdt i Lister tingrett 17. januar. Tiltalte møtte og erkjente seg skyldig etter tiltalebeslutningen.

Han er blant annet dømt etter Vegtrafikkloven for å ha kjørt en personbil i Kvinesdal i februar og september i fjor selv om han var påvirket av narkotiske stoffer. Han hadde heller ikke gyldig førerkort.

Han er også dømt etter Legemiddelloven for bruk og besittelse av narkotika, blant annet amfetamin, hasjis, metadon og tabletter inneholdende de narkotiske virkestoffene klonazepam, nitrazepan og oksikodon.

Knuste og kokte

I ett tilfelle var han i besittelse av to stykk 20 mg oxicontintabletter inneholdende oksikodon , som han fikk av en annen mann. Etter forespørsel fra denne mannen knuste den dømte tablettene, blandet dem i vann og kokte opp blandingen - som han igjen hjalp nevnte mann å injisere i den ene armen.

Ifølge tiltalebeslutningen er de alvorligste overtredelsene to kjøreturer med over 1,2 og 0,5 i promille midt på dagen i Liknes sentrum. Tiltalte er dømt for promillekjøring tre ganger tidligere.

Fengsel

I tillegg til å miste retten til å føre førerkortpliktig motorvogn i fire år, er mannen dømt til å måtte avlegge full ny prøve dersom han vil ha førerkortet igjen. Han ble også dømt til en betinget fengselstraff på 45 dager, med en prøvetid på to år. Vilkåret er at han i prøvetiden gjennomfører program mot ruspåvirket kjøring, noe han i retten fremstod som motivert til. Han fikk også en bot på 6.000 kroner, subsidiært 15 dager i fengsel.

Dommen var enstemmig. Rettens leder var sorenskriver Tor Tønnessen.