Da avholdes årets kulturkveld i Kvinesdal kulturhus. Ifølge kultursjef Jan Schou blir det i år alt fra «blott til lyst» - til utdeling av en ekstra spennende og modig kulturpris.

12 forslag

– Kvinesdal kommune har aldri tidligere mottatt så mange forslag på kulturprisen, stipender og bygningsvernprisen som i år. Hele 12 gode forslag er kommet inn og det er rekord og må bety at de lokale prisene står høyt hos innbyggerne i Kvinesdal, sier kultursjef Jan Schou.

Hele 12 gode forslag er kommet inn og det er rekord og må bety at de lokale prisene står høyt hos innbyggerne i Kvinesdal.

Tradisjonen tro blir alle prisene holdt hemmelig fram til utdelingen på kulturkvelden. I år deles det ut kulturprisen, kulturstipend, bygningsvernprisen, Sachs Minnefond stipend og stipend til ung idrettsutøver.

– Kvinesdal har en av Sørlandets eldste tradisjoner for utdeling av kulturprisen. Den er delt ut hvert år siden 1981, til mange ruvende kulturpersonligheter og lokale lag- og foreninger. I år regner vi med at Kvinesdal kommunes kulturpris vil få stor oppmerksom, både lokalt, regionalt og kanskje nasjonalt, sier kultursjefen kryptisk og hemmelighetsfull.

Strykere fra Kristiansand symfoniorkester fremfører musikk laget av Kvinesdal-komponister på kulturkvelden fredag. Foto: Pressebilde

Kvinesdal-musikk

På den tradisjonelle kulturkvelden, som altså arrangeres i kulturhuset fredag, vil det også bli markert at Kvinesdal kommune ble valgt til Agders Kulturkommune i 2019.

På programmet står blant annet vakre musikkinnslag av en strykekvartett fra Kristiansand Symfoniorkester (KSO), som utelukkende skal fremføre lokal musikk.

– Kvinesdal er så privilegerte at vi har to dyktige komponister i Sverre Eftestøl og Galib Mammadov og det er disses komposisjoner som skal presenteres, sier Jan Schou.

Strykekvartetten fra KSO består av Jonas Båtstrand (fiolin), Pål Svendsberget (fiolin), Piotr Slowik (bratsj) og Ariel de Wolf (cello).

«Dagny Tønnessen fra Lund Kristelige Mopedklubb» i Olav Grenstads figur skal binde kulturkvelden sammen. Foto: Pressebilde

– For å binde kvelden sammen, er vi glade for at vi endelig igjen kan presentere «Dagny Tønnessen fra Lund Kristelige Mopedklubb» i Olav Grenstads ustyrtelig morsomme skikkelse. «Dagny» vil komme med korte opptrinn mellom de enkelte innslagene, forteller Schou.

Eksempel på kunst fra Arne Spangereid fra Lindesnes. Han er årets gjesteutstilling på Kvina Kunstlarlags utstilling. Foto: Privat

Utstilling

Det har blitt en tradisjon de siste årene at Kvina Kunstnarlag åpner sin Høstutstilling samtidig med kulturkvelden. Så også i år.

Utstillingen åpner fredag 15. november og blir stående i kulturhuset fram til søndag 24. november. I tillegg til mange lokale kunstnere, er årets gjesteutstiller den unge fremadstormende billedkunstneren Arne Spangereid fra Lindesnes.

– 23 av lagets 35 medlemmer stiller ut, og det er hyggelig at så mange vil vise fram sine arbeider. Det blir en stor og variert utstilling i mange teknikker innen billedkunst, billedvev og RAKU-keramikk, forteller leder i Kvina Kunstnarlag, Lajla Chr. Røhne.

Utstillingen åpnes ved ordfører Per Sverre Kvinlaug en time før kulturkvelden begynner, og det blir også anledning til å se på bildene i pausen og etterpå.