To søstre hadde saksøkt ektefellen til sin avdøde bror for å få bekreftet en gang for alle at de har eneretten til hytta som de overtok fra faren i 2018. Forhistorien er at den opprinnelige hytta brant i 2013 og ble gjenoppbygd i 2015 med sju soverom. Saksøkte og hennes nå avdøde mann fikk da disponere tre rom, saksøkerne tre rom, mens faren benyttet det sjuende rommet.

Forholdet mellom faren og svigerdatteren/ saksøkte kjølnet etter sønnens død. Og i løpet av 2016 og 2017 ble det gjennom advokat uttrykt at hun og hennes familie ikke lenger var ønsket som brukere av hytta.

Stridens kjerne er om saksøkte og hennes mann kjøpte eiendomsrett til hytta da de i 2014 kjøpte eiendommen på tvangssalg sammen med faren. Faren og saksøkerne har hele tiden hevdet at saksøkte kun har hatt eiendomsrett til eiendommen rundt hytta, men ikke selve hytta. Nå er dette stadfestet av retten. I dommen slås det fast saksøkte og ektemannen var klar over at det de kjøpte på tvangssalg var 40 prosent av eiendommen uten den nedbrente og planlagt oppførte hytta. Det de kjøpte var grunn/ jord til nedsfalls, jakt og potensielle fallrettigheter.

Søstrene har vunnet fram med sitt søksmål mot svigerinnen. De er gitt medhold i sin påstand om at de er eiere av hytta alene. Svigerinnen gis heller ikke bruksrett.

Saksøkte er også idømt å dekke saksøkernes saksomkostninger på til sammen 168.750 kroner.