Det er avisen Agder som skriver at en kommune fikk krav om tilbakemelding av momskompensasjon på drift av svømmehall som følge av publikumssvømming i hallen. Denne avgjørelsen ble så klaget inn til Skattedirektoratet, men det er blitt konkludert med at slik svømming ikke hører inn under kategorien som kan gi statlig tilbakebetaling av moms.

– Tilsvarende argumentasjon som Kvinesdal kommune har brukt for å kreve momskompensasjon er dermed prøvd i en klagesak behandlet av Skattedirektoratet uten å bli akseptert. Kommunen må fordele utgiftene på type aktivitet i svømmehallen og kan ikke kreve momskompensasjon for utgifter som tilhører publikumsbadingen, skriver Kommunerevisjon Vest til Kvinesdal kommune.

Ifølge Agder kan dette bety en kalddusj på mange millioner kroner for hallen som hadde en totalkostnad på over 140 millioner kroner.

– Jeg fikk et brev rett før jeg reiste på vinterferie i dag. Jeg har ikke fått studert innholdet, men jeg kjenner til sakskomplekset om dette med momskompensasjon, sier fungerende rådmann, Jostein Røyseland, til avisen.