Det forteller tidligere ordfører i Kvinesdal, Svein Arne Jerstad, som har sendt oss dette bildet.

Årets prosjekt er lagt til området i Bosnia Herzegovina hvor krigen mellom 1992-1995 satte sterk spor. Kvinesdal er representert ved Sigbjørn Risnes, Ahmed Lindov, Ajdina Lindov og Svein Arne Jerstad.

Svein Arne er glad for å ha fått klarsignal fra ordfører Per Sverre Kvinlaug til å kunne representere kommunen og MfP på denne sju dagers lange rundturen på sykkel.

Bildet er tatt ved minnesmerke Rackita i Vlasenica hvor 2634 ble drept mellom 1992 - 1995. Her sammen med lokale representanter. Foto: Svein Arne Jerstad

– Jeg reiste ned til Ilidza, en av forstedene til Sarajevo, hvor Ahmed kommer fra, en uke før hovedgruppen kom hit. Tiden har blitt brukt til å bli kjent med historien, møte personer og grupper som har fortalt om sine opplevelser og hvordan situasjonen er i dag. Kort sagt er mitt inntrykk av at de ulike folkegruppene i daglige fungere bra sammen i landsbyene, sier Jerstad og fortsetter.

– Utfordringene i forhold til et fremtidsrettet mål om sterkere fellesskap og varig fred mellom folkegruppene ligger på et høyere politisk nivå.

Prosjektets hovedtema er rettet mot å styrke fokus på likeverdig sameksistens mellom folkegruppene. Lokale politikere og andre de har møtt støtter fullt opp om at dette er veien å gå.

Første etappe på sykkel var i området mellom Sarajevo og Vlasenica.

– Fantastisk flott opplevelse. Kupert terreng, landbruk blomster, trær og flotte landsbyer gjorde dette til en ren nytelse. Syklene ble parkert med et stort smil rundt munnen, sier Svein Arne Jerstad.