– Hvis vi ikke rykker opp, tror jeg det vil tære på tålmodigheten både blant spillerne og i eierklubbene i Flekkefjord og Kvinesdal, sa hovedtrener Svein Hansen rett før seriestart.

Lister FK hadde som mål å bli regionens spydspiss på fotballbanen. Bestillingen fra Kvinesdal IL og Flekkefjord FK, var å skape en treningskultur slik at man på sikt kunne få et lag som var godt nok for spill i 2. divisjon.

Store ressurser var spyttet inn, og klubben hadde i 2009 et budsjett på 1,2 millioner for et A-lag og et juniorlag. Til sammenlikning hadde hele Lyngdal ILs fotballgruppe, med over 20 lag, et budsjett på 1,4 millioner.

Samarbeidet hadde startet i 2007, med nedrykk fra 3. til 4. divisjon. I 2008 ble det en skuffende 5. plass i 4. divisjon.

– I utgangspunktet er dette et prosjekt på tre år, og vi er nå inne i det tredje året. Det er viktig at vi rykker opp, sa sportslig leder Morten Grønsund før seriestart i 2009.

Trener Svein Hansen var optimist på grunn av større seriøsitet og en helt annen treningskultur i spillergruppa. I tillegg var laget forsterket med rutinerte spillere som Tor Henning Hamre og Eivind Ramsli, som også var med i trenerteamet. Med i trenerteamet var også Ingmar Uglem og Johan Malm.

Det viste seg snart at Lister var det beste laget i 4. divisjon i 2009. Laget sikret seg 43 poeng og vant avdelingen seks poeng foran Randesund.

Spesielt imponerende var 8-2 seieren over Hægebostad på Kollemo i september. Målscorere for Lister var Dan Christer Virak to, Ørjan Grønsund to, Tor Henning Hamre to, Steffan Klungland ett og Thomas Gilbertson ett.

Men til tross for en flott sesong og opprykk, skrantet samarbeidet mellom naboklubbene. Ledelsen i Kvinesdal IL gjorde det tidlig på høsten klart at de ikke hadde ressursene som måtte til for videre satsing. Etter sesongslutt ble Lister FK oppløst. I siste serieomgang 24. oktober ble Start 3 slått 5-1. I 2010 tok Flekkefjord FK over Lister FK sin plass i 3. divisjon.