Testsjåfør Vivian Djupnes kunne godt tenkt seg den nye Volvo XC40. Foto: Olav Hoel

– Jeg synes den var veldig komfortabel. Det var god plass, gode seter, oversiktlig og man satt høyt og greit. Den lå godt og stabilt i veien, og fungerte greit på glatta da vi kjørte opp til Utsikten. Der var det snø i veien, og det gikk som en lek, sier Djupnes.

TESTBILEN blir lansert i disse dager, og er ventet til Hunsbedt Bil i Kvinesdal til sommeren, og er blant annet utstyrt med med en åtte trinns automatgirkasse, ryggekamera, firehjulstrekk og en rekke andre ting. Bilen som ble brukt under denne testen er en presseversjon til en verdi av rundt 580.000 kroner. Bilen vil derimot ha en startpris på 437.000 kroner.

Vivian Djupnes kjører til daglig en Golf, men synes det å kjøre denne bilen var noe helt anet. Foto: Olav Hoel

Til daglig kjører Djupnes en Golf, og hun merket stor forskjell på denne bilen og testbilen.

– Jeg tror jeg snart må bytte bil. Det var noe annet enn å kjøre den gamle bilen min. Jeg har automatgir også på min bil, men denne var veldig trinnløs i forhold til min, sier hun.

Det var noe annet enn å kjøre den gamle bilen min.

– Er det noe spesielt du ser etter når du skal kjøpe ny bil?

– Jeg liker at det er god plass. Vi har blant annet unger som skal på fotball, og det var god plass i bagasjerommet og god plass å sitte både framme og bak. Den var også høy under taket slik at du ikke føler du sitter innetrykket. Hvis midlene hadde vært til stede, så kunne jeg godt kjøpt denne bilen, sier Djupnes.

– Hva likte du best med denne bilen?

– Jeg tror det må være komforten i den. Den var utrolig god å sitte i, og rattet var passelig slik at jeg ikke følte jeg satt i en gedigen bil selv om den var stor. Det eneste jeg kanskje ikke likte med den var fargen. Jeg liker å ha en litt mørkere bil slik at du slipper å se «dritten» etter veisaltet, sier Djupnes.

Testsjåfør Vivian Djupnes fikk sansen for den nye Volvo XC40. Foto: Olav Hoel
Den nye Volvo XC40 har en startpris på 437.000 kroner levert i Kvinesdal. Testbilens verdi er derimot på 580.000 kr. Foto: Olav Hoel

DET AT bilen blant annet er utstyrt med trafikkskilt-gjenkjenning, synes hun var greit.

– Det som var så praktisk var at nå kan man ikke lenger si at jeg ikke så skiltet, for det kom opp på displayet hva fartsgrensen var, sier Djupnes.

Selger Ola M. Stokkeland ved Hunsbedt Bil forteller at de allerede har fått bestillinger på bilen, selv om den ikke er i butikken i Kvinesdal før til sommeren. Foto: Olav Hoel
Det er grei plass i bilens baksete. Foto: Olav Hoel
Det er god plass i bilens bagasjerom. Foto: Olav Hoel

Testbilen i denne månedens biltest er den første Volvo XC40-bilen de har fått inn på Hunsbest Bil i Kvinesdal, og er en testbil de har fått ned fra Østlandet for prøvekjøring.

– Denne bilen er litt mindre enn XC60, men også en god del billigere. Foreløpig kommer den med bensin- og diesel-motor, men etterhvert vil den også komme med hybrid-versjoner, sier Ola M. Stokkeland, selger ved Hunsbedt Bil.

Ifølge Stokkeland har de allerede fått bestillinger på bilen, selv om de ikke kan levere noen før til sommeren.

– Det er en av kollegene mine som styrer mest med Volvo-bestillinger, så akkurat hvor mange det er snakk om vet jeg ikke. For levering tror jeg ikke vi har den før kanskje i juni eller juli. Jeg tror det blir en populær bil, fordi den ikke er så liten som mange kanskje hadde trodd og forholdsvis rimelig i forhold til om du skal opp på en XC60. Her har du en bra utstyrt bil før du omtrent er på startprisen på en XC60. Du får også det nye interiøret med blant annet pad-skjermen, som er enkel å bruke, men likevel et veldig avansert system, sier Stokkeland.

Den nye Volvo XC40 har en startpris på 437.000 kroner levert i Kvinesdal. Foto: Olav Hoel
Den nye Volvo XC40 ventes til Kvinesdal i sommer. Foto: Olav Hoel
Den nye Volvo XC40 har en startpris på 437.000 kroner levert i Kvinesdal. Foto: Olav Hoel
Bilen er blant annet utstyrt med ryggekamera. Foto: Olav Hoel