Varehuset blir det 24. i Norge, og Rusta er dermed på god vei mot målet om å åpne over 60 varehus her til lands.

– Logisk

Varehuset – som er på 2.100 kvadratmeter og ligger i Lyngdal Handelspark – blir arbeidsplass for 15 lyngdøler. Etableringen innebærer også at 60.000 innbyggere vil kunne komme seg til varehuset på under 60 minutter.

– De siste årene har Lyngdal vokst frem som et handelssentrum for hele Lister-regionen, så det var helt logisk at vi valgte å etablere oss i nettopp Lyngdal, uttaler Erlend Kramer, som er daglig leder for Rusta i Norge, i en utsendt pressemelding.

Daglig leder for Rusta i Norge, Erlend Kramer, viser til Lyngdal som handelssentrum for Lister-regionen. - Det var helt logisk å etablere oss i nettopp Lyngdal, sier han. Foto: Johnny Vaet Nordskog

– Gøy

For bare en uke siden åpnet Rusta sitt varehus på Stord og rundt 400 kunder stod klare i kø da dørene åpnet.

– Det er veldig gøy at Lyngdal nå får sitt eget varehus. Vårt konsept med kvalitetsvarer til lavest mulig pris har tatt Norge med storm, og jeg føler meg trygg på at dette blir tilfellet også her i Lyngdal, sier Elise Østebø, varehussjef for Rusta i Lyngdal.

Den svenske lavpriskjeden har hatt en svært kraftig vekst i Norge, og er nå etablert over hele landet – fra Bodø i nord til Kristiansand i sør. Bare ett år etter Norge-lanseringen i oktober 2014 nådde Rusta målet om en million betalende kunder. I dag har selskapet nesten 400 ansatte i Norge, og et totalt salgsareal på ca. 40 000 kvadratmeter.

Med åpningen i Lyngdal har selskapet 24 varehus i Norge, med planer om minst fire nye til høsten. Varehuset i Lyngdal blir Rustas 140. i Sverige, Norge, Finland og Tyskland.

Lange køer

Andre steder der Rusta har åpnet nye varehus, har folk ligget i telt for å sikre seg en god plass i køen åpningsdagen.

– Rusta deler ut gavekort på 1.000 kr til de 100 første besøkende over 18 år, og dette sørger vanligvis for lange køer i god tid før åpningen. På de foregående varehusåpningene til Rusta har de i snitt hatt 400 mennesker i kø når dørene åpner, og vanligvis er det kunder som overnatter i telt utenfor varehuset. Vi regner med at det ikke blir noe dårligere denne gangen, opplyser Lukas Loeb i Rustas kommunikasjonsbyrå, PR-operatørene.