– Grunnarbeidet med murer og rør er gjennomført, nå er det bare å få nok aktører inn slik at vi kan starte selve byggingen. Når det gjelder første etasjen er jeg veldig gira på å få inn en av de større kjedene. Helst en fastfoodkjede. McDonalds er hjertelig velkommen! Lokalet er på bakkeplan, midt i smørøyet med bussholdeplassen på den ene siden og parkeringsarealene til varehusene på den andre siden. Lokalene kan også benyttes som venterom for dem som skal reise med buss. Det er veldig mange som reiser fra bussterminalen, der folk skal på eller av en buss, sier Timmy Gundersen.

Lyngdals høyeste

Helt siden de første skissene for Handelsparken ble offentliggjort, har det ligget i kortene at det ville komme to kontorbygg i området. Det første bygget, også kalt Rom Sagbruk hvor blant annet Kvinesdal Sparebank har sine lokaler i, sto ferdig i 2014. Ved siden av dette bygget, tett inntil varehuset til Europris, har sivilarkitektkontoret Kristiansen og Selmer-Olsen tegnet inn et høyere og smalere bygg. Bygget som Gundersen sammen med John Våge, Per Gunder Andersen, Helge Mikalsen og Lyngdal Handelspark AS står bak, vil få seks etasjer. I tillegg vil det også bli en teknisk etasje over kontorlokalene i øverste etasje. Ifølge skissene som sivilarkitektkontoret Kristiansen og Selmer-Olsen har utarbeidet, vil bygget bli kalt «Lyngdal Handelspark».

Bygget vil også bli det høyeste kontorbygget som til dags dato har blitt reist i Lyngdal. Det hittil høyeste bygget i Lyngdal er et fem etasjer høyt leilighetskompleks på Rosfjord.

Timmy Gundersen er en av investorene i bygget Lyngdal Handelsenter. Med seks etasjer vil det bli Lyngdals høyeste kontorbygg.
Slik vil Handelsparken se ut når det seks etasjer høye Lyngdal Handelspark står ferdig.

McDonald’s er hjertelig velkommen

Én etasje utleid

Bygget vil få fasade mot både Fiboveien og parkeringsarealene mellom varehusene i Handelsparken. Grunnarealet på bygget vil bli

på over 350 kvadratmeter. Totalt skal det leies ut nærmere 1.500 kvadratmeter kontorlokale i tillegg til 300 kvadratmeter butikk eller serveringsarealer i første etasje.

– Min jobb blir å selge prosjektet inn for potensielle leietakere. I kontorfløyen har vi allerede fått leiet ut en av de fem etasjene. Vi er interessert i å utforme kontorarealene slik de som vil leie eller kjøpe ønsker dem. Det kan bli alt fra egne kontorer til kontorlandskaper. Det at vi alt har klart å leie ut den ene etasjen før vi har begynt byggingen, er en veldig god start på prosjektet, sier Gundersen.

Utsikt fra toppen

Det er uklart når bygget vil stå ferdig, men byggearbeidet vil starte opp så fort eierne av prosjektet har fått leiet ut eller solgt tilstrekkelig med lokaler.

– Det hadde vært veldig gøy å få til noe spesielt i sjetteetasjen som blir den øverste etasjen. Der oppe blir det panoramautsikt over Handelsparken, Rom og ned mot Lyngdalssletta. Det er bare noen dager siden vi bestemte oss for å gå for å starte utbyggingen, det er fortsatt veldig tidlig i prosessen hva som kan bli plassert i den øverste etasjen. Nå begynner vi arbeidet med å fylle opp etasjene, sier Gundersen.