Det sier danske Jesper Bo Pedersen som starter opp kafeen Cafe brød med smak i lokalene hvor Kaffihjørnet holder til i Handelsparken i Lyngdal i dag.

Lokalet har Pedersen, som driver bakeri og utsalg på Åmot i Kvinesdal fra før av, selv vært med å innrede, ifølge ham selv.

– Jeg jobbet på Utsikten og fikk i oppgave å utforme kjøkkenet. Siden har jeg hatt lyst til å drive selv i dette lokalet.

Så da Lena Kvavik annonserte at hun ønsket å gå tilbake til jobben som sekretær ved Å barneskole, var Pedersen ikke tvil om at han skulle ta sjansen.

– Det gikk vel fire dager fra jeg hørte at lokalet ville bli ledig til at jeg hadde avtale med Kvinesdal sparebank (som eier bygget) på plass.

Planen er å drive en kafe med alt det innebærer, i tillegg til brødutsalg og mulighet for å kjøpe middag til «pensjonistpris», som Pedersen selv sier.

– Brødene vi lager er laget på en gammel oppskrift med surdeig. Vi bruker ingen tilsetningstoffer i brødene våres. Alt stekes i en gammel stekeovn i bakeriet på Åmot. Med kafé i Lyngdal får vi utnyttet kapasiteten bedre.

– Jeg håper også å ansette litt eldre mennesker til å jobbe sammen med med meg og min sønn. For to år siden ble jeg selv stemplet som «utgått på dato». Nå jobber jeg 80 timer i uken. For min del er det fint, fortsetter han.

Kvavik vil drive Kaffihjørnet fram til 31. juli.

– Jeg hadde muligheten til å drive det videre, men jeg ville tilbake til min gamle jobb. Det har vært en veldig fin tid, sier hun.