Sentrum barnehage fikk prisen for offentlig sektor av påtroppende fylkesdirektør for NAV Agder, Elisabeth Blørstad.

– Kjempestas

– Dette var kjempestas. Vi har lagt bort janteloven og synes dette var veldig fortjent, sier Bente Ingebretsen, som er leder for barnehagen i Kvinesdal.

– Hovedgrunnen til at vi får prisen er godt arbeidsmiljø og lavt sykefravær. Dette er resultatet av godt teamarbeid, sier Bente Ingebretsen etter prisutdelingen på Kilden i Kristiansand.

I følge begrunnelsen fra NAV får Sentrum barnehage IA-prisen (Inkluderende Arbeidsliv) for sitt gode IA-arbeid.

Dette var kjempestas. Vi har lagt bort janteloven og synes dette var veldig fortjent.

«Stabil gruppe ansatte»

I begrunnelsen heter det videre:

«Barnehagen er en tre-avdelings barnehage med over 50 barn. De har en stabil gruppe ansatte som trives veldig bra i jobben. Det gis rom for ulikhet og ansatte har respekt for hverandre. Barnehagen har personer i arbeidsutprøving og arbeidspraksis. Og et raust og inkluderende personale gjør at praksiskandidatene føler seg velkommen og ivaretatt. Ansatte som trenger det, pga varig eller midlertidig nedsettelse av arbeidsevnen blir godt fulgt opp. Sentrum barnehage har et lavt sykefravær og har redusert fra over 15 prosent til under 7 prosent . Trivselen, blant barn og voksne er høy og trivselen gjør at ansatte går på jobb om man er «litt klein». Alle vet at det er viktig at akkurat jeg kommer».

– Målet er at sykefraværet skal være under 7 prosent. Hos oss har vi siste barnehageår hatt fravær nede i 1 prosent, understreker Bente Ingebretsen.

Sørlandets rehabiliteringssenter mottar IA-prisen for privat sektor. Fra venstre: Kari Anita Vik, Rita Jonasmo, Irene Olofsson og daglig leder Reidun Meberg, som intervjues på scenen av påtroppende fylkesdirektør i NAV Agder, Elisabeth Blørstad. Foto: Kathrine Helland

– Helt fantastisk

Også daglig leder ved Sørlandets rehabiliteringssenter, Reidun Meberg, er stolt etter å ha fått prisen for privat sektor.

– Det føles helt fantastisk. Denne prisen får vi på grunn av målrettet arbeid gjennom mange år. Vi har godt samarbeid med verneombud og tillitsvalgte, vi har fokus på nærværsarbeid, godt arbeidsmiljø, lavt sykefravær og god trivsel. Det er klart prisen gir mersmak og er en bekreftelse på at vi har gjort mye rett gjennom bevisste valg, sier Reidun Meberg.

– Inkludering

Sørlandets rehabiliteringssenter er en bedrift med 70 ansatte som jobber med rehabilitering av pasienter innen ulike grupper.

Her er NAVs begrunnelse for prisutdelingen:

«De har vist stabil nedgang i sykefraværet de siste årene og redusert fra over 10 prosent fravær i 2012 til under 4 prosent fravær ved utgangen av 2017. Bedriften jobber godt med det partssammensatte arbeidet, og er opptatt av både brukertilfredshet og ansattes trivsel som de mener bør gå hånd i hånd. Bedriften er svært gode på å tenke helhetlig ledelse av hele mennesker, samt kontinuerlig kompetanseutvikling av de ansatte. Bedriften har en bevisst politikk i forhold til ulike livsfaser, og har i tillegg utvist stor grad av inkludering for mennesker som av ulike årsaker kunne stått utenfor arbeidslivet».

Prisene som Sentrum barnehage og Sørlandets rehabiliteringsenter fikk i Kilden besto av blomster, et digert flott maleri og masse heder og ære.