Den årlige nissefesten gikk av stabelen tirsdag formiddag, og det var mange spente barn som var klare for å ta turen inn i skogen. Der ventet frivillige niendeklassinger fra Kvinesdal ungdomsskole, alias nissens hjelpere.

Nissefesten har blitt en gøy tradisjon for Sentrum barnehage, som etterhvert også har invitert med seg barna i Knerten barnehage.

Aina Omland Eiesland samler troppene før turen inn i skogen. Foto: Siw Eline Holmen

Vi synes det er flott at barnehagene i sentrum kan samles på denne måten

– Vi begynte å invitere Knerten med oss i fjor, og det var også da ungdomsskoleelevene tok over for de videregående elevene som nissens hjelpere, forteller Aina Omland Eiesland i Sentrum barnehage.

– Vi synes det er flott at barnehagene i sentrum kan samles på denne måten, legger Omland Eiesland til.

Barna satte stor pris på å få leke med nissens hjelpere. Foto: Siw Eline Holmen

DET ER INGEN TVIL om at barna synes dette er stas.

– Det er veldig stas for ungene, det er det. Så får de både grøt og saft og besøk fra selveste julenissen, forteller Omland Eiesland videre.

Barnehagene fikk i år besøk av den såkalte Baskår-nissen, som kjennetegnes av et stort hull i bukserumpa og kun ett brilleglass inntakt. Før nissen dukker opp forklarer Omland Eiesland hvorfor han ser slik ut:

– Baskårnissen hadde gjemt seg i høyet hjemme hos oss for mange år siden, og da pappa kjørte høygaffelen inn i høyet spratt Baskårnissen opp og ropte au, forteller Omland Eiesland til barna.

– VI TROR nissen kommer til å dukke opp, men vi har ikke snakket med ham, forteller Emine Vatland (3), Emmily Gotheim (3) og Jens Tobias Netlandsnes Hellestøl (3).

Vi tror nissen kommer til å dukke opp, men vi har ikke snakket med ham

Emine Vatland (f.v.), Emmily Gotheim og Jens Tobias Netlandsnes Hellestøl koste seg med grøt. Foto: Siw Eline Holmen

Heller ikke nissens hjelpere kunne bekrefte overfor Lister24 at nissen kom til å dukke opp, men de var veldig fornøyde med både grøten og selskapet.

– Det er veldig greit å være sammen med barnehagene, forteller to av nissens hjelpere, Tom Ivar Endresen (14) og Nik Vakker (14).

– Hva driver dere med?

– Vi pakker inn gaver og er vikarer i sleden hans, smiler de to hjelperne lurt.

Tom Ivar Endresen (14) og Nik Vakker (14) stilte opp som nissens hjelpere. Foto: Siw Eline Holmen

Etterhvert dukket sannelig Baskårnissen opp, med buksehull og det hele. Med seg i sekken hadde han gaver til alle barna, og han ble tatt i mot med stor glede.

Nissen hadde med seg gaver til alle barna. Foto: Siw Eline Holmen