Slik innleder leder Anne Lise Skoie Risøen i sentralstyret for Dyrebeskyttelsen Norge e-brevet hun har sendt ordfører Per Sverre Kvinlau i Kvinesdal.

Hun har merket brevet med emnet «Katteproblematikk rundt Kvinesdal omsorgssenter».

Syke katter

- Dyrebeskyttelsen Norge, Flekkefjord har de siste 5‐6 år vært på flere innfangningsaksjoner på tomten deres etter at de hvert år har fått flere henvendelser fra både ansatte ved heimen og andre som bor på eller besøker området, opplyser Skoie Risøen i henvendelsen.

Hun forteller at noen av kattene har vært syke med blant svulster, dårlige tenner og virussykdommen FIV, som minner om HIV hos mennesker.

– De fleste har vært sky og redde og vanskelige å omplassere, skriver sentralstyrelederen.

Det er også hentet inn flere kull med kattunger som Dyrebeskyttelsen har klart å finne nye hjem til etter at de er blitt kastrert, vaksinert og id-merket dem med chip - alt på foreningens egen regning.

Dyrebeskyttelsen Norge, Flekkefjord har de siste 5‐6 år vært på flere innfangningsaksjoner på tomten deres

Møte tidligere i år

Tidligere i år ble det avholdt et møte om temaet der Dyrebeskyttelsen Norge Flekkefjord, veterinær Eli Ovedal, Mattilsynet og representanter fra kommunen deltok.

– Det var da en koloni på åtte relativt små katter utenfor dagsenteret det var mest snakk om. Dyrebeskyttelsen Norge Flekkefjord fanget inn alle de åtte kattungene og kommunen skulle ta på seg ansvar i forhold til å informere beboere rundt om viktigheten av kastrering. Dyrebeskyttelsen Norge Flekkefjord sendte deretter et brev til Kvinesdal kommune for å informere om møtet som var avholdt med oppfordring om at kommunen selv måtte ta ansvar og initiativ til å få dette under kontroll.

Dyrebeskyttelsen Norge Flekkefjord fanget inn alle de åtte kattungene og kommunen skulle ta på seg ansvar i forhold til å informere beboere rundt om viktigheten av kastrering

Problemet vokser

Lokalavdelingen i Dyrebeskyttelsen mener at ingenting er gjort i etterkant av møte, og opplever at problemet bare vokser.

– Foreningen har ikke kapasitet eller ønske om å bistå videre når de ser at kommunen ikke foretar seg noen ting. I den forbindelse har de kontaktet Dyrebeskyttelsen Norge sentralt og bedt om bistand, opplyser Skoie Risøen i brevet til ordføreren.

Hun har selv vært i kontakt med Mattilsynet i anledning denne saken. Ifølge sentralstyrelederen plasserer Mattilsynet ansvaret hos Kvinesdal kommune som eier av tomten og bygget .

Foreningen har ikke kapasitet eller ønske om å bistå videre når de ser at kommunen ikke foretar seg noen ting

Vil ha ordføreren med

– I den forbindelse ønsker vi et dialogmøte for å løse dette. Vi ønsker at du selv møter, da det tidligere møtet med ansatte på heimen ikke har hatt ønsket effekt. Vi mener at dette må forankres høyere oppe, anmoder hun og legger til at det også er økonomisk aspekt ved dette.

– Det er ikke rett at en frivillig organisasjon blir sittende med regningen, etter forespørsel om å bistå kommunen med noe som er et kommunalt anliggende, påpeker hun. - Vi ønsker derfor å avholde dialogmøte, skriver Anne Lise Skoie Risøen, og foreslår fredag 12. oktober klokken 13.00 på ordførerens kontor.

Det er ikke rett at en frivillig organisasjon blir sittende med regningen, etter forespørsel om å bistå kommunen med noe som er et kommunalt anliggende

Må vente litt

Dyrebeskyttelsen må smøre seg med litt mer tålmodighet.

– Jeg hadde søndag 7. oktober mailutveksling med Risøen, og uttrykte at det ikke kan bli noe møte denne uken da ordfører møter på stortinget i oktober, opplyser rådmann Jens Arild Johannessen i Kvinesdal.

Rådmannen opplyser at han skal ta initiativ for å finne en ny dato for et dialogmøte, hvor denne problematikken settes på dagsorden.

– Kommunen har til hensikt å finne en god løsning på saken, informerer rådmannen og legger til:

– Vi satser på et samling så snart alle involverte kan møtes, jeg tenker i månedskiftet.