Kristian Tjørnhom fra Kvinesdal løp styggfort da han lørdag vant halvmaraton i Drammen på ny personlig rekord. 23-åringen løp i mål på 1.06.05, hele tre og et halv minutt bedre enn hans tidligere bestenotering.

– Jeg løp solo hele veien og vant løpet over tre minutter foran nummer to. Jeg startet i god fart og klarte å holde trøkket oppe helt til mål. Målet på forhånd var hovesakelig personlig rekord, tenkte rundt 1.08 var realistisk, sier Tjørnhom etter kraftprøven i Drammen.

Jeg løp solo hele veien og vant løpet over tre minutter foran nummer to.

Ble forkjølet

Han har satt fokus på gateløp denne sesongen og har ikke vært i aksjon en eneste gang på bane i år.

– Det er tydelig at satsingen på gateløp er rette veien å gå for meg. Mye mengde og mange lange harde økter som slår beina skikkelig gir resultater. Jeg har ikke ladet opp spesielt til løpet, men jeg fikk en forkjølelse i starten av uken som har gjort at jeg har trent litt mindre enn vanlig denne uken. Det har kanskje vært gunstig og gitt meg litt overskudd, sier Kristian Tjørnhom.

Mye mengde og mange lange harde økter som slår beina skikkelig gir resultater.

Maraton-debuterer

Hovedmålene noe senere i høst er å komme under 30.00 på Hytteplanmila, et gateløp på 10 km ved Hønefoss.

I november drar Tjørnhom til Philadelphia for å debutere på helmaraton.

– Målet er å komme under 2.30, sier 23-åringen fra Kvinesdal, som løper jevnt 140 til 150 km fordelt på tre-fire økter i uken, pluss en styrkeøkt. I tillegg til trening og studier, jobber han deltid som lagerarbeider på Scantrade i Kristiansand..