– Vi hadde et styremøte på mandag hvor vi besluttet å slå oss konkurs. Vi forsøkte virkelig å fortsette, men det lot seg ikke gjøre, sier styreleder Freddy Vik.

Han viser til sviktende kundegrunnlag som den største grunnen til at de nå må stenge dørene.

– Det var ok i begynnelsen, men i høst har det vært helt elendig. Vi har slitt oss helt ut og kan bare ikke fortsette lenger med det kundegrunnlaget vi har.

«Synne»

Bryggerhuset Restaurant & Terrasse åpnet dørene sommeren 2015. Kun et halvt år etter at stedet åpnet dørene kom ekstremværet «Synne» og påførte stedet store skader. Vik mener ekstremværet den gang og flommen i 2017 har ødelagt stort og også en del av grunnen til at de nå er konkurs og må stenge.

– Det har vært med å ødelegge kundegrunnlaget. Fasilitetene ble aldri de samme. Vi kom oss aldri ovenpå igjen etter det første ekstremværet, mener Vik.

Vik har tidligere estimert skadene for «Synne» til rundt 650.000 kroner. Flommen i 2017 påførte skader for 100.000 kroner.

Styreleder Freddy Vik synes det er trist at Bryggerhuset Restaurant & Terrasse i Kvinesdal må stenge. Foto: Malene Sørensen Lundberg
RESULTAT201720162015
Totalinntekt409157073667
Driftsresultat-218-81-357
Ordinært resultat før skattekostnad-248-95-368

Kansellert program

Bryggerhuset Restaurant & Terrasse skulle i utgangspunktet arrangert konserter og stand up-show i november i desember. Som følge av konkursen blir det avlyst.

– Vi jobber med å kanskje få til noen konserter andre steder i annen form, men det må vi komme tilbake til. I utgangspunktet er alt avlyst, sier Vik.

Utelivsbransjen blir ofte omtalt som en svært vanskelig bransje å drive i. Det kan Vik skrive under på etter tre år med minus i regnskapet.

– Det kan jeg skrive med store bokstaver. Vi har lagt alt i dette, både penger og sjel, men til slutt må vi bare kaste inn håndkle og erkjenner at det er for vanskelig å få det til å gå rundt. Det er selvfølgelig trist, men vi kan ikke styre verden og kundegrunnlaget.

Bryggerhuset Restaurant & Terrasse AS eies av Vivian Djupnes, Bente Veronika Røynestad, Behnam Younesi, Wenche Emilsen Stokkeland, Ola Martin Stokkeland, Turid Vik og styreleder Freddy Vik. De tre førstnevnte eier 20 prosent, mens de fire andre eier 10 prosent hver.