Universitet i Agder ønsker å komme lenger ut i regionen. De har derfor et prosjekt for perioden 2016 til 2020 med tre store satsingområder. Ett av dem er «samfunnsengasjement og nyskaping», som tydeliggjør to tiltak: Studenttilknytning til arbeidslivet og etableringen av et samskapingsverksted.

Gyllen mulighet

Ordfører Per Sverre Kvinlaug fikk informasjon om prosjektet i styret i KS-Agder, hvor han sitter. Kvinlaug så da en gyllen mulighet for Kvinesdal og uttrykte allerede da interesse for prosjektet.

– Da sa jeg på stående fot at jeg ønsket å invitere dem til Kvinesdal for å høre mer om dette, forteller han til Kvinesdal24.

18. september var flere representanter fra kommunen og UiA samlet på ordførerutvalget hvor de ble ytterligere orientert i saken.

Ordfører Per Sverre Kvinlaug mener at prosjektet ville bli en vinn-vinn-situasjon for både Kvinesdal og Universitet i Agder med sine studenter. Foto: Malene Sørensen Lundberg

Vil legge tilrette

Dagen etter ba formannskapet i Kvinesdal om at rådmennene i Lister skulle se nærmere på prosjektet, og muligheten for at Kvinesdal deltar i det. Ifølge Kvinlaug diskuteres flere momenter, blant annet med tanke på den økonomiske biten, og hvorvidt det er rom for å ta studenter i praksis.

– Jeg synes det er en spennende sammensetning av prosjekter. Det er viktig at studentene også kan få øynene opp for vår region. Og når UiA vil tre lenger ut i regionen, så vil vi legge til rette for det, sier ordføreren.

Trenger kompetanse

Kvinlaug påpeker at man har behov for kompetanse, og at det er noe de kan finne i studentene.

– Da kan vi kanskje utvikle noe i vår region og ta nytte av deres kompetanse. Det er viktig at vi får konkret hjelp på noe vi anser viktig å løse. Vi har behov for kompetanse fremover på flere hold. Jeg ser på dette som en mulighet med positive ringvirkninger. Jeg tenker at det kan være bra for oss, men ikke minst for UiA som kan tilby dem løsninger ute i felt. Da er det opp til kommunene å komme opp med konkrete forslag til hva som bør jobbes med, sier ordføreren.

Det er forventet mer informasjon i saken i slutten av oktober.