Hjemmekontor, enkelte individer i karantene, foreldre som er hjemme med barna og ledere som må holde seg vekke. Det er noen faktorer som blir nevnt.

Verksdirektør Sem Gysland forteller at de gjør alt de kan for å forebygge smitte.

– Vi unngår nærkontakt, enten det er på møterom eller andre fora. Det er en merkelig driftssituasjon hvor lederne må holde seg mest mulig vekke for å unngå smitte. Normalt vil vi jo være mest mulig til stede på arbeidsplassen, påpeker han.

Vi unngår nærkontakt, enten det er på møterom eller andre fora

Forventer økning

– På nåværende tidspunkt er noen ansatte i karantene, men det tallet ser ut til å synke. Flere ansatte har vært i reisevirksomhet og gikk da automatisk inn i karantene. Men nå som det ikke har vært videre reisevirksomhet, har det tallet gått nedover, forteller Gysland.

Og med noen ansatte hjemme med barn uten barnehageplass, blir det noen fraværende.

– Men per nå er antallet stabilt, opplyser verksdirektøren.

Likevel forventes det at noen vil bli smittet igjen, og at tallene vil stige.

Foreløpig er ingen ansatte permittert, ifølge Gysland.

– Vi forventer at det fort kan skje endringer. Heldigvis har vi en stabil ordreliste. Økonomien går greit per nå, men det kan endre seg over natten. Det er en veldig sårbar situasjon vi er i nå.

Økonomien går greit per nå, men det kan endre seg over natten.

– Det er en veldig sårbar situasjon vi er i nå, sier verksdirektør Sem Gysland. Foto: Bjørn Hoel

– Vanskelig situasjon

På spørsmål om det vil bli aktuelt med permitteringer frem i tid, responderer verksdirektøren at det er umulig å si.

– Det er en vanskelig situasjon for alle, og det er rart hvis vi ikke blir påvirket. Hvis en eller to kunder må stenge sin produksjon, ikke får solgt produktene eller må permittere sine ansatte, så gir jo det en effekt på oss. Vi regner med at vi også blir påvirket, men målsettingen vår er å produsere så lenge som mulig. Det gjelder å være flinke med å ikke ta smitten inn i verket.

Det gjelder å være flinke med å ikke ta smitten inn i verket.

– Kan det bli et scenario hvor dere må stenge fabrikken?

– Hvis vi ikke kan levere produktene, så kan vi ikke fortsette å produsere. Men det er ingenting på kort sikt som tyder på det nå.

Avslutningsvis berømmer verksdirektøren de ansatte for sin håndtering av situasjonen.

– De har vært veldig flinke til å holde seg friske, respektere avstand og følge hygienerådene. Hadde de ikke gjort det kunne situasjonen vært en annen.