Kvinesdal-ordfører Per Sverre Kvinlaug kan fortelle at det så langt fortsatt ikke er registrert noen som er smittet av koronaviruset i Kvinesdal. Kvinesdal-ordfører Per Sverre Kvinlaug kan fortelle at det så langt fortsatt ikke er registrert noen som er smittet av koronaviruset i Kvinesdal. Foto: Tom Arild Støle

30 kvindøler er blitt testet

Kvinesdal kommune har sendt ut en ny statusoppdatering torsdag ettermiddag.

– Ved Kvinesdal legesenter er det per nå testet 30 personer. Det er per i dag ikke registrert koronasmittede i Kvinesdal blant de som er testet, opplyser Kvinesdal-ordfører Per Sverre Kvinlaug.

Han legger også til at 45 personer med helsefaglig bakgrunn fra Kvinesdal har registrert seg som bidragsytere, noe han er svært takknemlig for. Dette er 15 flere enn det som ble meldt på onsdag.

– Det pågår også en kartlegging av kommunens ansatte for å se på mulighetene for å omdisponere arbeidskraften, sier Kvinlaug.

Kvinesdal kommune vil førstkommende mandag opprette sin egen koronatelefon. Denne vil bli bemannet av sykepleiere.

– Det vil komme mer informasjon om dette etter hvert, forteller ordføreren.

I den svært spesielle situasjonen ber han også folk om å ta kontakt om de kjenner noen som ikke har tilgang på internett og har behov for informasjon.

– Hovedinformasjonskanalen til kommunen er våre nettsider, det er også viktig at man holder seg oppdatert på Folkehelseinstituttet sine hjemmesider, sier Per Sverre Kvinlaug.