Tidligere har terapibassenget på Kvinabadet vært stengt i feriene. Nå har det imidlertid vært tenkt at terapibassenget åpnes - i likhet med resten av anlegget - for publikumsbading. Men det har vekket reaksjoner.

Arvid Egeland ved Leiknes fysioterapi ønsker at ordningen ved terapibassenget på Kvinabadet tilrettelegges mer med hensyn til brukere med behov for anlegget. Foto: Privat

Blant annet fysioterapeut Arvid Egeland ba i vår om at anlegget prioriteres for brukerne med behov for terapibassenget gjennom hele året - inklusiv skoleferiene.

Kultursjef Jan Schou responderte at de er på tilbudssiden og ønsker å finne en løsning. Han foreslo at Egelands gruppe kunne benytte terapibassenget også i sommerferien, utenfor publikumsbading, en gang i uken. Det ble da foreslått mandager.

Jan Schou understreker at de hele veien har vært på tilbudssiden, men må forholde seg til sine rammer for Kvinabadet. Foto: Malene Sørensen Lundberg

Vil ha mer enn en dag

Å komme til enighet om en felles god løsning, har imidlertid ikke vært fullt så enkelt.

Leder av drift- og tjenesteutvalget, Runar Nilsen (Frp), har også holdt tak i saken. I korrespondansen med Schou spør han om det er mulig å øke tilbudet fra én dag til to dager i skoleferiene - hvor terapibassenget forbeholdes brukere med behov.

I sitt svar skriver Jan Schou at de nå kan tilby terapibading i sommerferien på både mandagene fra klokken 9 til 14, og fra klokken 9 til 12 på tirsdager til fredager.

– Kvinabadet har ikke noen mulighet til å organisere dette, så vi ber om at dette går gjennom fysioterapeut Arvid Egeland, som har gjort seg til talsmann for terapibaderne i denne sammenhengen, stadfester kultursjefen.

Videre opplyser Schou om at når det gjelder terapibading i andre ferier, slik som høst- og vinterferier, vil de kunne tilby det mellom klokken 9 og 12 mandager til fredager.

– Dette vil foreløpig ikke være mulig når vi har åpent i høytider, slik som jul- og påske, men hvis behovet her er sterkt ønsket, vil vi selvsagt vurdere dette også, informerer han.

Kultursjef Jan Schou tilbyr blant annet terapibading i sommerferien forbeholdt brukere med behov på mandagene mellom klokken 9 til 14, og fra klokken 9 til 12 på tirsdager til fredager. Det er forbeholdt at noen påtar seg ansvaret for organiseringen. Foto: Malene Sørensen Lundberg

Økt pris

Men med den utvidede tilgjengeligheten, innebærer det at brukerne av terapibassenget må påregne en noe høyere årlig kostnad for å bruke badet. Dette vil det komme som en politisk sak på etter hvert, ifølge Schou.

– Ut fra de rammene Kvinabadet har fått, er vi nødt til å prioritere publikumsbading slik kommunestyret har vedtatt. Ved publikumsbading må vi kunne tilby hele anlegget for å kunne forsvare attraktiviteten og de vedtatte billettprisene, forklarer han.

Schou sier han er fornøyde så langt, og håper brukerne også blir det. Han påpeker at de har vært på tilbudssiden hele tiden og at dette forslaget ikke er ulikt det opprinnelige.

Runar Nilsen mener at med det nye forslaget fra Kvinabadet, har de et mye bedre tilbud på terapibassenget for de som trenger anlegget mest. Foto: Mona Wikøren

– Mye bedre

Runar Nilsen er godt fornøyd med utfallet.

– Det må hjelpe godt på nå når de åpner fra klokken 9 til 12 på tirsdager til fredager i sommerferien. Det er veldig bra hvis alle hjelpes innenfor de rammene som Kvinabadet har. Og det ser jo mye bedre ut nå enn det gjorde. I fjor var det jo ingenting. Det måtte vi unngå i år, sier han.

Egeland synes imidlertid ikke at forslaget som fremkom var ideelt.

– De kom jo med noen åpninger, men jeg vet ikke om det skjer noe mer. De skriver jo at Arvid Egeland skal organisere det. Det er ikke min jobb. Jeg har ikke noe med å organisere det eller stå som talsmann, sier Egeland.

Han ytrer videre at når kommunen har brukt flere millioner på å bygge et terapibasseng «de ikke kan administrere», må de kunne gjøre noe internt eller ansette folk som kan det.

Så hva som skjer videre, er han dermed ikke sikker på.