I henvendelsen til kommunen oppgir Arvid Egeland at han disponerer terapibassenget to timer ukentlig i forbindelse med gruppetrening.

– Dette er et mangeårig tilbud som nå har blitt videreført i den nye svømmehallen. Jeg kan nevne at det har vært opptil 14 brukere i noen av gruppetimene. I alt har jeg over 20 brukere som har behov for disse timene, opplyser Egeland.

Han reagerer imidlertid på at i skoleferiene åpnes hele anlegget for publikumbading, inklusiv terapibassenget. Ifølge Egeland omfatter det cirka 15 uker i året jamfør skoleruta for 2017 og 2018.

Mye folk og støy

– De som har fått tildelt tid i terapibassenget tilbys da å gå der på lik linje med alle andre. Tilbakemeldingene jeg har fått fra flere som har prøvd det er at det ikke er noe de kan tenke seg å holde på med. Det er ikke vanskelig å forstå at personer med spesielle behov ikke ønsker å være i terapibassenget når det er mye folk og støy der, skriver han, og tilføyer:

– Ordet «terapi» betyr behandling. Jeg regner derfor med at terapibassenget først og fremst er tiltenkt mennesker som av medisinske årsaker har behov for å bruke det. I praksis er de avskåret fra å bruke det cirka 15 uker i året. Jeg synes det må være riktig, og viktig, å prioritere de som av helsemessige årsaker trenger det.

Avslutningsvis ber Egeland om at dette kan løses slik at de som har mest behov for terapibassenget prioriteres fortest mulig.

Jan Schou, kultursjef i Kvinesdal kommune, formidler at de ønsker å møte med en løsning på bruken av terapibassenget. Foto: Malene Sørensen Lundberg

Imøtekommer

Kultursjef Jan Schou svarer at de ønsker å være på tilbudssiden og finne en løsning.

– Når det gjelder de 20 brukerne som har et eget opplegg med fysioterapeut, så ønsker vi at dere skal videreføre dette i sommerferien, ved at dere benytter terapibassenget uten at andre er til stede.

Videre informerer Schou om at de i utgangspunktet ser for seg mulighet på mandagene. Fra klokken 9 til 14 vil det kunne åpnes for terapibasseng-brukere som har eget opplegg med fysioterapeut. Publikumsbadingen forskyves fra klokken 14 til 19.

Schou legger til at de er åpne for å diskutere andre dager, men tidspunktet må da være mellom klokken 9 og 12.

Arvid Egeland opplyser til Kvinesdal24 at han ikke er helt tilfreds med svaret - fordi det også finnes flere grupper som bør få tilbud. Han vil ha et møte med kultursjefen i nærmeste fremtid om dette.